Vlasnik keteringa optužen za trovanje đaka u školama

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv vlasnika preduzeća "Ketering end bejk" Branislava Paunovića.
Vlasnik keteringa optužen za trovanje đaka u školama
Foto: Pixabay
Njemu se na teret stavlja odgovornost za trovanje 149 đaka četiri beogradske osnovne škole početkom oktobra.
 
Optužnim predlogom koji je usledio po okončanju istražnog postupka, Paunović je optužen za krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, rekla je portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić. Ona je dodala da se u narednom periodu očekuje zakazivanje glavnog pretresa.
 
Paunović je pre desetak dana pušten iz pritvora da se brani sa slobode nakon što su saslušani svi svedoci, relevantni za tužilaštvo u ovom slučaju.
 
Početkom oktobra Gradskom zavodu za javno zdravlje prijavljeno je 149-oro dece sa stomačnim tegobama iz beogradskih osnovnih škola.
 
Paunović se sumnjiči da je njegovo preduzeće, koje je imalo zaključene ugovore sa osnovnim školama "Braća Baruh", "Veljko Dugošević", "Vojvoda Mišić" i "Radojka Lakić" za dostavljanje pripremljenih obroka, 2. i 3. oktobra proizvelo i stavilo u promet škodljive životne namirnice. Te namirnice su, dodaje se u saopštenju, isporučene ovim osnovnim školama, gde su se kod velikog broja učenika pojavile zdravstvene tegobe.
 
Deca su imala tipične simptome trovanja hranom, gde dominiraju mučnina, povraćanje i dijareja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija