Pomoć opštinama da brže donose rešenja o ozakonjenju

Od donošenja Zakona o ozakonjenju objekata u novembru 2015. godine doneto je 107.652 rešenja o ozakonjenju, a više od dve trećine doneto je od sredine januara ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Pomoć opštinama da brže donose rešenja o ozakonjenju
Foto: Pixabay
Tako je 69.346 rešenja o ozakonjenju doneto od sredine januara, kada su timovi resornog ministarstva započeli kontrolu sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata u lokalnim samoupravama.
 
Kako se navodi u saopštenju, ministarstvo će u narednom periodu pružati podršku svim lokalnim samoupravama kojima je potrebna kako bi proces ozakonjenja bio još efikasniji.
 
Navode da će posle intenzivne kontrole sprovođenja Zakona, podrška u narednom periodu biti usmerena na pružanje pomoći u skladu sa potrebama konkretnih lokalnih samouprava, kako bi doprineli njihovom efikasnom radu i povećanju broja donetih rešenja o ozakonjenju.
 
U tom smislu, protekle sedmice ministarstvo je održalo sastanke sa službenicima iz Niša i Leskovca koji neposredno rade na sprovođenju ozakonjenja, a naredne nedelje planirani su sastanci sa predstavnicima Kragujevca i Vrnjačke Banje, dodaje se u saopštenju.
  • Jovan M

    12.11.2017 17:43
    Ne da je sporo nego ubija. U maju 2016 godine sve sam predao. I ništa do dana današnjeg. Sada je već oko 2 meseca na potpisu kod načelnika. Pre toga pregledano i odobreno. Užas. I ne možeš nikoga ništa da pitaš. Na potpisu je i kraj svake priče. Reč je o Kragujevcu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".