Beograd dobio priznanje Najtolerantniji grad regiona

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je, u ime grada Beograda, priznanje za "Najtolerantniji grad regiona" koje dodeljuje Evropski pokret u Bosni i Hercegovini, saopštio je danas Beoinfo.
Beograd dobio priznanje Najtolerantniji grad regiona
Foto: 021.rs
Prethodni dobitnici tog regionalnog priznanja su Subotica, Zagreb i Ljubljana. Evropski pokret BiH od 2010. godine dodeljuje priznanja u raznim kategorijama, povodom Dana i Meseca Evrope u BiH.
 
Priznanje je gradonačelniku Beograda uručila delegacija Evropskog pokreta u BiH, u čijem sastavu su bili predsednik Predrag Praštalo, potpredsednik Dino Čolić, generalni sekretar te organizacije Haris Plakalo, kao i partner i ambasador Evropskog pokreta Svetozar Stanković.
 
Predsednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo rekao je da je Beograd od postanka do danas grad otvoren za sve dobronamerne ljude, bez obzira na to iz kog dela sveta dolaze ili kojoj naciji i religiji pripadaju.
 
"Kosmopolitsku pripadnost i opredeljenje Beograd pokazuje i stalnim porastom i zanimanjem turista iz celog sveta. To ne bi bilo moguće bez prepoznavanja gostiju da se mogu identifikovati sa Beogradom i da dele iste vrednosti kao što su otvorenost, multikulturalnost i posebno visoka doza tolerancije i poštovanja različitosti", rekao je Praštalo. On je izrazio zadovoljstvo što je nedavno potpisan Memorandum o saradnji Beograda i Sarajeva, kao i više sporazuma iz oblasti kulture, turizma i nauke, jer je to, kako je rekao, snažan dodatni impuls jačanju prijateljskih odnosa.
 
Mali je primajući priznanje rekao da je "Grad Beograd mnogo uradio kako bismo u regionu podigli svest o tome da stvari treba zajedno da menjamo. Još na početku svog mandata imao sam priliku da organizujem Samit gradonačelnika iz regiona kako bismo se više približili i ojačali naše privredne, turističke, kulturne, obrazovne, sportske veze".
 
On je istakao da je na Gradu Beogradu velika odgovornost da "povuče ceo region ka boljem sutra" svega što života građana čini boljim. "Zato ćemo se još više posvetiti tome da opravdamo ovu nagradu koju smo dobili, i da iz godine u godinu ceo region napreduje, a da Beograd i dalje bude najtolerantniji grad i lokomotiva razvoja celog regiona", rekao je Mali.
  • Nemanja

    14.11.2017 15:27
    @Недељко

    I samo u Beogradu migranti iz okolnih država dobiju pasoš i posao kada pale strane ambasade, umesto da budu ustreljeni na licu mesta kao teroristi.
  • Hahaha

    14.11.2017 10:56
    Hahaha
  • rade

    14.11.2017 08:58
    Sacuvaj boze! Fantom iz Savamale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".