Kanceleriji koju vodi Tomislav Nikolić iz budžeta 50 miliona dinara

Kancelarija Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, koju vodi bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iz budžeta Srbije za narednu godinu biće izdvojeno 50 miliona dinara.
Za plate, dodatke i naknade zaposlenih u toj kancelariji opredeljeno je 22,5 miliona dinara, a za troškove osiguranja oko 13,2 miliona dinara.
 
Vlada Srbije je u maju ove godine donela odluku o formiranju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, a prva sednica održana je krajem avgusta. Plan je bio da kancelarija Saveta zapošljava oko 30 ljudi.
 
Zadatak Saveta je da razmatra, usmerava i koordinira sprovođenje Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Rusije, koordinira rad ministarstava, Mešovitog komiteta i drugih organa i stara se o sprovođenju zajedničkih projekata u oblasti nafte i gasa, naučno-tehničkoj i industrijsko-tehnološkoj saradnji i saradnji u oblasti obrazovanja i kulture.
 
Vlada je u avgustu iz budžetske rezerve za rad te kancelarije do kraja ove godine obezbedila 38,4 miliona dinara. Na plate zaposlenih u kancelariji, koja je servis Saveta, tada je izdvojeno 14,4 miliona dinara, a za troškove putovanja članova Saveta 8,13 miliona dinara.
  • NS49

    05.12.2017 19:13
    Ne znam ima li njegove zasluge za povećanje robne i finansijske razmene sa Kinom i još većem unaređenju odnosa sa Rrusijom ali ima ih i to je za nas veoma važno.
  • VladaN

    02.12.2017 14:04
    Kako ste glasali...
    ..tako i prihvataje ovakve stvari. Nepismeni i glupavi i dalje glasanjem dajte nepismenima, alavima i bezobraznima.
  • Jogi Letač

    02.12.2017 12:53
    @mr.muscolo, ako je izvoz jabuka u Rusiju već odavno, čemu onda ova kancelarija bivšeg predsednika? Šta će tu Toma da doprinese? I maloj je deci jasno da je ovo kompenzacija Tomi Nikoliću, kako se ne bi kandidovao na predsedničkim izborima. Jedino nije u redu da se ta kompenzacija plaća novcima iz budžeta, trebalo bi da mu Vučić izdvoji pare od vlastitih sredstava. Lako je trgovati tuđim parama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija