Gužve na Horgošu, autobusi čekaju po šest sati na ulazak u Srbiju

Čekanja za putnička vozila na Horgošu su najmanje tri sata, a kolone su kilometarske i na Batrovcima gde se na ulazu u zemlju čeka oko dva sata.
Gužve na Horgošu, autobusi čekaju po šest sati na ulazak u Srbiju
Foto: 021.rs
Da bi se prešla mađarsko-srpska granica treba najmanje tri sata – da bi se izašlo iz Mađarske potrebno je najmanje dva do tri sata, jer je kolona duga trenutno oko dva kilometra, a za ulaz u Srbiju potrebno je još sat vrmena, javlja RTS.
 
Prema poslednjim informacijama granične policije, za protekla 24 sata na Horgošu je prošlo 13.000 vozila, 45.000 putnika i više od 150 autobusa.
 
Kada su autobusi u pitanju poseban problem je sa mađarske strane, jer kako svedoče vozači autobusa, pedesetak autobusa čeka sa mađarske strane, a čekanja su najmanje šest sati.
 
Neki putnici autobusa granicu prelaze peške sa prtljagom i uzimaju taksi na graničnom prelazu, javlja reporter RTS-a.
 
Gužva je i na graničnom prelazu Batrovci, sa hrvatske strane na ulazu u Srbiju kolone su duge dva do tri kilometra.
 
Zadržavanje putnika na Batrovcima je oko jedan sat, a toliko se čeka i u međuzoni, tako da je ukupno zadržavanje putnika na ulazu u zemlju oko dva sata.
 
Tokom poslednja 24 sata granični prelaz Batrovci prošlo je 30.000 putnika, 7.500 automobila i oko 150 autobusa. Zamenik komandanta stanice granične policije Batrovci Vojislav Ivković rekao je da se kontrola na tom graničnom prelazu vrši u sedam saobraćajnih traka, kao i da rade punim kapacitetom.
 
"Saobraćaj pojačanog intenziteta očekujemo u večernjim satima, dok sutra očekujemo smanjenje saobraćaja. Jedino što možemo da preporučimo jesu alternativni pravci kao što je granični prelaz Šid, Sot, eventualno granični prelaz Sremska Rača", naveo je Ivković.
 
Prema procenama granične policije, gužvi će biti do sutra prepodne. Novi talas i nove gužve očekuju se za dve nedelje po okončanju praznika. Prema podacima AMSS-a, čekanje na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz Srbije je oko 30 minuta a na ulazu oko sat vremena.  
  • Zivan

    23.12.2017 23:31
    Ljudi, šta vam je? Gužva na graničnim prelazima, na drumovima, biće sve dok se ne vratimo vozu. Mnogo je bolje uspostaviti nekoliko međunarodnih železničkih linija nego stalno praviti krkljanac po autoputevima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija