Još jedna radna grupa koja odlučuje o sudbini srpskih banja

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je Vlada Srbije ponovo formirala radnu grupu za privatizaciju i rešavanje problema banja.
On je za agenciju Beta rekao da je već održan jedan sastanak te radne grupe, na kome su se bavili problemima Kuršumlijske Banje koja je, kako je ocenio, u katastrofalnom stanju i ne radi godinama. 
 
"Grupa ljudi koja upravlja Lukovskom i Prolom Banjom zainteresovana je da stavi u funkciju i Kuršumlijsku Banju.  Dali smo zaduženja pojedinim institucijama na koji način da rešimo imovinsko-pravne odnose u toj banji, kako bi ona mogla da ide u proces prodaje imovine", rekao je Ljajić. On je istakao da bi to mogao da bude uspešan model koji bi mogao da se primeni i na druge banje i rehabilitacione centre u Srbiji. 
 
Dodao je da će radna grupa nastojati da što pre reši problem u Kuršumlijskoj Banji kako bi zainteresovani investitor mogao da uloži sredstva i stavi je u funkciju. 
 
Ljajić je istakao da je potrebno kombinovati različite modele ulaganja u banje, jer neće svuda biti primenjena klasična prodaja i dodao da je država spremna za različite modele strateškog partnerstva. 
 
"Tamo gde postoji jasan interes da se zadrži namena banja, a da se novim sredstvima podiže konkurentnost i poboljšava ponuda, država će ući u taj posao", rekao je on. 
 
Ocenio je da je trenutno stanje u kome se ništa ne menja neodrživo i da svi imaju štetu od toga, navodeći da su banje jedan od tri ključna resursa u turističkoj ponudi Srbije. 
 
Srbija, kako je dodao, ima preko 300 termalnih izvora i preko 30 aktivnih banja koje bi mogle da budu stavljene u funkciju uz ulaganja. Ocenio je da postoje preduslovi da banje budu jedna od važnih turističkih ponuda Srbije, kao i da će se dalji rast turističkog prometa u Srbiji bazirati i na zdravstvenom turizmu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija