Zaraženo mleko za bebe bilo i u Srbiji, ali je na vreme povučeno

Srbija je na vreme povukla "Laktalisovo" mleko opasno po bebe.
Zaraženo mleko za bebe bilo i u Srbiji, ali je na vreme povučeno
Foto: Pixabay
Kako pišu "Novosti", mleko u prahu za bebe francuske kompanije "Laktalis", koje je pokrenulo aferu sa salmonelom, dospelo je u 83 zemlje u svetu u 12 miliona pakovanja. Među zemljama u kojima je distribuirano mleko ovog francuskog proizvođača nalazi se i Srbija, ali su sporne serije povučene odmah po otkrivanju afere.
 
Preduzeće "Amikus SRB" koje je distributer "Laktalisovih" proizvoda u Srbiji, 11. decembra je saopštilo da iz predostrožnosti povlači iz prometa sa srpskog tržišta dijetetski proizvod "Celia Espert 2", serija 17C0012838. 
 
Tada je vlada Francuske naložila "Laktalisu" povlačenje 7.000 tona hrane za bebe i zabranu izvoza u 15 država, među kojima i u Srbiju. Odluka je tada doneta iz preventivnih razloga, nakon što je u svetu prijavljen slučaj 20 beba zaraženih salmonelom iz tog mleka. Tragovi salmonele pronađeni su na pločicama postrojenja u kojima se proizvodi mleko u prahu. 
 
Direktor "Laktalisa" Emanuel Benije se tek u nedelju prvi put oglasio od kako je sredinom decembra izbila afera, rekavši da više ne treba praviti selekciju, već iz predostrožnosti povući iz prodaje sve proizvode ove firme.
  • Miki

    15.01.2018 10:43
    Vrhunska proizvodnja
    Uvek sam skeptičan prema slučajnostima, kada su ovako velike industrije u pitanju.
    Pa tu postoje UV sterilizacije i labaratorije za pregled pre nego proizvod izađe.
    SKloniji sam da verujem da je to neko namerno izveo.
  • pitanje

    15.01.2018 10:28
    ?!
    A kako je uveženo ako je zaraženo?!
    Kako je moglo proći inspekciju prilikom uvoza?!
  • Novosadjan

    15.01.2018 08:39
    Koje strucnjake imamo povukli ga dok se ne prepakuje i gotovo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija