EK: Izvodljivo da Srbija i Crna Gora budu u EU do 2025.

Evropska komisija smatra da je izvodljivo da do 2025. godine Srbija i Crna Gora postanu punopravne članice Evropske unije, a u to vreme bi četiri preostale zemlje regiona bile duboko u pristupnom procesu.
EK: Izvodljivo da Srbija i Crna Gora budu u EU do 2025.
Foto: Pexel
Ovo se navodi u strategiji za zemlje regiona koji priprema Evropska komisija pod naslovom "Kredibilna evropska perspektiva za Zapadni Balkan", u čiji je nacrt Radio Slobodna Evropa imao uvid.
 
Prema najavi, ovaj dokument će Evropska komisija predstaviti najverovatnije 6. februara u Strazburu.
 
Kako Srbija tako i Crna Gora bi mogle postati punopravne članice EU do kraja 2025. godine, ako do 2019. godine ispune kriterijume iz vladavine prava, što podrazumeva da se tamošnji lideri moraju "ozbiljno i sa jasnom posvećenošću" suočiti sa reformskim izazovima.
 
U slučaju Srbije, da bi se realizovao ovaj vremenski okvir (2025), zemlja mora da ispuni i kriterijume koji proizilaze iz poglavlja 35 koji se odnosi na normalizaciju odnosa sa Kosovom.
  • EU

    15.01.2018 23:08
    Srbistan
    Verujte u Mene dok ne umrete.
  • Igor

    15.01.2018 17:19
    Ni manje ni vise cetvrt veka (25 god) slusamo jedna te ista obecanja. Valjda je svima jasno da samo budale veruju u to. Ne postoji politicka volja za tako nesto, svim politicarima odgovara ovo trenutno rasulo svih sistema (politickog, pravnog i ekonomskog). Lov u mutnom je jako isplativ pojedincima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija