Uhapšen lekar sa VMA zbog korupcije

U zajedničkoj akciji Vojnobezbednosne agencije, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Vojne policije, uhapšen je potpukovnik B. R, lekar na Vojnomedicinskoj akademiji, zbog sumnje da je duže vreme zloupotrebljavao svoj položaj.
Uhapšen lekar sa VMA zbog korupcije
Foto: Pixabay
"Nakon višemesečnog prikupljanja podataka i dokaza na suzbijanju korupcije u Vojnomedicinskoj akademiji, današnjom akcijom obuhvaćeno je više osoba, a osumnjičenom B.R. je određeno zadržavanje do 48 časova", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
 
Dalji postupak protiv njega vodiće novoformirano Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
"Blic" piše da je uhapšeni načelnik radiologije na VMA i da se sumnja da je nezakonito stekao više od 1,5 miliona dinara.
 
Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo je da je na Vojnomedicinskoj akademiji počela zajednička akcija na suzbijanju korupcije.
  • Iznuda

    06.03.2018 10:51
    @ Liste čekanja
    Iznuda je prava reč.
    Korupcija za pacijenta sa dušom u nosu, nekako dobrovoljno zvuči...
    PS. Za 15.000 "časti"ubacuju preko reda na državnoj listi, to je veća zarada, ne habaju svoje privatne resurse, 2 u jedan o našem trošku.
    Ako jedan samrtnik sa dušom u nosu ne skupi 15.000 , skupiće sledeći.
  • Liste čekanja

    06.03.2018 06:08
    ...su poziv na korupciju.Nekom kome je duša u nosu zakazujete pregled za mesec dana.E ako nećeš dođi popodne i donesi npr 15000 za pregled u privatnoj klinici.To je sistem, a ko će danas da apsi sistem, zato nam je zdravstvo na zadnjem mestu na svetu.
  • Da pogodim

    05.03.2018 23:12
    @ Mile
    Ti si doktor? Nema drugog objašnjenja za tvoj komentar. Lajkovali svi sa odeljenja, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija