U ovim bolnicama i domovima zdravlja nema dovoljno termina za pacijente

Prema novim podacima Ministarstva zdravlja, 21 zdravstvena ustanova nije za tekući mesec obezbedila dovoljno termina za preglede svojih pacijenata.
U ovim bolnicama i domovima zdravlja nema dovoljno termina za pacijente
Foto: Pixabay
Sa sedištem u Novom Sadu, termine za preglede putem IZIS-a nije obezbedila Dečija bolnica, koja pokriva teritoriju cele Vojvodine.
 
Na spisku su i domovi zdravlja u Inđiji i Obrenovcu, Institut za majku i dete u Novom Beogradu, kao i opšte bolnice u Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Smederevu, Aranđelovcu, Gornjem MIlanovcu, Jagodini, Kikindi, Novom Pazaru, Petrovcu, Požarevcu, Senti, Subotici i u Sremskoj Mitrovici.
 
Takođe, na spisku su i bolnice u Subotici, Šapcu, Užicu, Valjevu i zdravstveni centar Zaječar.
 
Ovim potezom ministarstva, bolnice i domovi zdravlja koji, prema evidenciji RFZO, neredovno ažuriraju liste čekanja, biće javno obelodanjeni, a ovo samo početak strategije za uređenje zdravstvenog sistema države.
  • Nema

    04.04.2018 23:09
    Osiguranje
    Trebalo bi privatno da placamo osiguranje, ko gde želi i da se leči ko gde želi.
    Danas sam u DZ u Rumenačkoj uspela da zakazem dr opšte prakse za 3 maj! Sramota i tačka!
  • He he he

    04.04.2018 22:07
    O.K. ako većina specijalista radi samo u državnoj službi, nema razloga da se uzrujava kad se zabrani istovremeni privatni rad.
    Onaj manji deo radiće samo privatno .I svi zadovoljni. Pacijenta će u državnoj službi sačekati odmoran specijalista, koji će odraditi svih 8 sati, znajući da nakon smene u državnoj ustanovi ide kući da odmori, .Ne može se raditi 12 sati dnevno, a da se negde ne zabušava i ne skraćuje vreme pregleda.....
  • @Nema šanse

    04.04.2018 21:10
    Ahahaha da, od drzave je dobio seminar ili naucni rad ili slicno nikad i niko. Vidm da si bas upucen. Takodje, istina, neki specijalisti rade i u drzavnoj i u privatnoj, ali ocigledno nemas predstavu koliko je to mali broj. Vecina samo radi u drzavnoj sluzbi, ima previse pacijenata sto frustrira jer se tako ne moze raditi kako treba, i placena je mizerno za to. na sve to, mora svaki dan da cita ovakvo pausalno blacenje i pljuvanje i ponizavanje kakvo ispljune skoro svaki primitivac koji ima kompjuter i internet konekciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.