NUNS osudio izveštavanje o nasilju nad pevačicom Natašom Bekvalac

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas izveštavanje medija o nasilju nad pevačicom Natašom Bekvalac, jer su prekršeni osnovni profesionalni standardi i više odredbi Kodeksa novinara Srbije.
"Objavljivanje niza detalja koji zadiru u intimu, spekulacije o razlozima zbog kojih je došlo do porodičnog nasilja, kao i uznemiravanje članova porodice u vrlo delikatnom trenutku, drastičan su primer ne samo kršenja prava na privatnosti koje bi svi novinari trebalo da poštuju već i svesna, bezobzirna zloupotreba nečije nesreće", navedeno je u saopštenju NUNS-a.
 
Kako se ističe, trebalo je imati u vidu opasnost od spekulacija i pretpostavki, ali i činjenicu da takvo izveštavanje može imati štetne posledice po nju, njenu maloletnu decu i njene bližnje.
 
NUNS je podsetio da je posao medija da rade u javnom interesu, a njihova dužnost da pri tome poštuju standarde i moralne norme profesije, da nikoga ne povrede i da vode računa o uticaju svog rada.
  • Keva

    15.04.2018 15:44
    Taman sam pomislila da se na ovom portalu neće o tome pisati kad eto cvrc, NUNS skreće pažnju kolegama. Pa te kolege i kad se neka nesreća dogodi bdiju ispred kuće, na groblju pa makar nešto da napišu. U Slučaju lepe Nate, nek se sudstvo bavi činjenicama a ne novinari. #stopnasilju
  • Hakuna my tatas

    15.04.2018 15:32
    Licemeri
    Sasa to osudjujete a kada neki medij bude kaznjen zbog takvog izvestavanja vi se bunite i nazivate to "gusenjem slobode medija"! MURS!!!
  • Pićuka

    15.04.2018 14:43
    Joco i Stevo, kako vi smešno zvučite. Zbog takvih Srbija propada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.