Proslava Klintonovog rođendana u Prištini

Udruženje "Prijatelji Amerike" u Prištini organizuje proslavu 72. rođendana bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.
Udruženje je saopštilo da će "predsedniku Klintonu i gospođi Hilari", pored telegrama čestitke, poslati specijalan poklon – albansku nacionalnu nošnju sa porukom za koju, kako navode, veruju da je veoma značajna.
 
Kako prenosi RTK 2, biće priređena svečanost i slavlje sa tortom u čast rođendana nekadašnjeg američkog predsednika.
 
U Prištini mnoge ulice i znamenitosti nose imena po američkim političarima, pa pored bulevara koji je posvećen bivšem predsedniku SAD Džordžu Bušu, koji je insistirao na nezavisnosti Kosova, drugi bulevar je posvećen upravo Bilu Klintonu.
 
Bilu Klintonu podignuta je i statua u prirodnoj veličini. Spomenik je otkrio Klinton lično tokom posete Kosovu 2009. godine, godinu dana po samoproglašenju nezavisnosti.
 
Samo nekoliko metara od Klintonovog spomenika nalazi se butik ženske odeće, koji se zove "Hilari".
  • Zivan

    19.08.2018 12:48
    Ovi iz Prištine su baš opčinjeni Klingtonom.
  • Kliker

    19.08.2018 12:46
    Predlog
    Pa ako ga već toliko poštuju, morali bi izvesnu pažnju da posvete i Moniki Levinski. Bar neku manju ulicu i trg da nazovu po njoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".