Policajci koji su falsifikovali pasoše za kriminalce osuđeni na 7,5 godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora policajca iz Užica R.Š. (35), a na tri i po godine B.S. koji je u bekstvu, zbog optužbi da su učestvovali u izradi falsifikovanih pasoša za kriminalce.
Policajci koji su falsifikovali pasoše za kriminalce osuđeni na 7,5 godina zatvora
Foto: 021.rs
Ovo je prvostepena presuda na koju okrivljeni i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.
 
Prema optužnici, izrada lažnih dokumenata je išla preko R.Š. koji je tražio lične podatke da bi obezbedio odgovarajući lažni identitet za naručioce dokumenata, dok je B.S. bio zadužen za popronalaženje klijenata iz kriminalnog miljea spremnih da plate izradu lažnih dokumenata.
 
Prethodno su trojica okrivljenih u ovom slučaju osuđena na osnovu sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal pošto su priznali krivicu.
 
Darko Karaičić iz Užica osuđen je na tri i po godine zatvora zbog organizovanja grupe koja je kriminalcima obezbeđivala lažna dokumenta, Mladen Novaković na 22 meseca zatvora, a Vladimir Jakić za godinu dana zatvora.
 
Prema pisanju medija, klijenti ove grupe za izradu lažnih dokumenata bili su, pored ostalih i pripadnici kriminalnog klana iz Kotora - "kavačkog klana", koji vodi rat sa škaljarskim klanom iz istog mesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.