Austrijanci spremni da kupe Telekom za 1,2 milijarde

Vlada Srbije i Telekom Austrija već su započeli pregovore o poboljšanju ponude za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija, a uslov austrijske strane je pozitivna odluka Komisije za zaštitu konkurencije o mogućnosti da zadrže i mobilnog operatera VIP.

Vlada Srbije i Telekom Austrija već su započeli pregovore o poboljšanju ponude za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija, a uslov austrijske strane je pozitivna odluka Komisije za zaštitu konkurencije o mogućnosti da zadrže i mobilnog operatera VIP.

U radnoj grupi za prodaju Telekoma "Blic" nije mogao da dobije potvrdu informacije da su pregovori već počeli. Samo nam je rečeno da je jedna od mogućnosti da se jedini ponuđač pozove da kroz dalje pregovore popravi cenu, ali da će se radna grupa o tome izjasniti tek u ponedeljak 28. marta, kada ističe rok od pet dana za razmatranje ponuda.

S druge strane, naš izvor blizak Telekomu Austrija tvrdi da se "već razgovara", te da su Austrijanci teške reči iz Vlade Srbije o tome da se radi o "uvredljivoj ponudi" kao i da nema prodaje za manje od 1,4 milijarde evra shvatili kao umirivanje ovdašnje javnosti i "amortizovanje nezadovoljstva borjnih protivnika prodaje".

  • Vaskez NS

    25.03.2011 09:47
    ...
    Ali je zato Sindikat Telekoma lepo obezbedio partijsku rodbinu, kumove, bratiju - u slučaju tehnološkog viška (kojeg će sigurno biti), po upravo potpisanom "socijalnom" programu sa Vladom - otpremnina po godini staža 950€ !

    More prodavaj to više da ih ne gledamo!
  • TT

    25.03.2011 07:10
    znao sam
    da će ipak prodati. sad će nam objašnjavati zašto je bolje da RASprodaju po toj nižoj ceni... e srbijo...
    vojvodina treba da ide sama. ovako su i nama rasprodali sve što su mogli.
  • 25.03.2011 06:46
    Istinu govoreci dobro je sto su kupci Austrijanci, neka bude samo 50% kao sto funkcionise njihova takva firma pa je to za nas izuzetan pomak na bolje, pod uslovom da se primene i njihovi zakoni, a jos bolje bi bilo da Austrijanac vodi Telekom jedno 2 godine kako bi se nasi ljudi uhodali u posao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.