Traže oslobađanje Kasnjetija

Odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Prizrenu zatražio je od međunarodne zajednice da se zauzme za oslobađanje Marka Kasnjetija.
Odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Prizrenu zatražio je od međunarodne zajednice da se zauzme za oslobađanje Marka Kasnjetija.

Kasnjetija su pripadnici MUP-a Srbije u subotu uhapsili na Merdaru, na osnovu poternice za ratne zločine.

Odbor svoj stav obrazlaže time da, kako tvrde, Kasnjeti nikada nije bio pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova. U saopštenju je navedena izjava ćerke Kasnjetija da je on u subotu, pošao kod sestre u Beograd na venčanje sestričine, gde ona već dugo živi. "On nikada nije bio pripadnik OVK i uhapšen je bez ikakvog razloga ”, izjavila je ćerka uhapšenog Valentina Koni.

Zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić rekao je u subotu da se Kasnjeti sumnjiči da je kao pripadnik OVK počinio ratni zločin protiv srpskih civila u selu Krajmirovce 1998. na Kosovu. "Predmet protiv Kasnjetija smo formirali na osnovu fotografije koju smo dobili od oštećenih i tako ustanovili njegovu potencijalnu odgovornost", rekao je Vekarić i istakao da su tužilaštvu dostupni oštećeni, što je za vođenje postupka od velikog značaja.

Prema rečima Vekarića, na fotografiji se vidi kako Kasnjeti sa još tri pripadnika OVK maltretira dva civila kojima su ruke na leđima vezane žicom, dok ih oni udaraju kundacima.

  • semtex

    17.04.2012 09:32
    @ Anonimus
    Sasvim je dovoljno sto goni ispred sebe dvoje vezanih ljudi u civilu...ovima ne treba ni suditi nego odmah metak u potiljak ma koje nacije bili.Nista veca prava ne treba da imaju od svojih zrtava!
  • 15.04.2012 11:55
    Na ovoj fotografiji se vidi da su vezani žicom i da ih udaraju kundacima?!

    Kakve predizborne patke onih koji su i zakuvali rat na Kosovu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.