Karneks izvezao opasan otpad u Austriju i Švajcarsku

Mesna industrija Karneks iz Vrbasa saopštila je danas da je u Austriju i Švajcarsku izvezla više od 2.800 kilograma opasnog otpada nastalog tokom proizvodnje, koji je predat postrojenjima za zbrinjavanje opasnog otpada u Beču i Bazelu.
Mesna industrija Karneks iz Vrbasa saopštila je danas da je u Austriju i Švajcarsku izvezla više od 2.800 kilograma opasnog otpada nastalog tokom proizvodnje, koji je predat postrojenjima za zbrinjavanje opasnog otpada u Beču i Bazelu.

Opasan otpad, koji je stvoren u PC Fabrici stočne hrane većinom se sastojao od laboratorijskih hemikalija (soli teških metala, razne kiseline i baze i smeše organskih rastvarača), kao i od kontaminirane ambalaže.

Kako je precizirano, posao sakupljanja, pakovanja, obeležavanja, preuzimanja i zbrinjavanja tog otpada bio je poveren operateru Miteko-Kneževac iz Beograda.

Preuzimanje i kretanje opasnog otpada najavljeno nadležnim organima u skladu sa važećim Zakonom o upravljanju otpadom, a takođe je obezbeđen i Dokument o kretanju opasnog otpada, kao i Potvrda o odlaganju od strane ino-postrojenja.

Naglašeno je da je posebno vodilo računa prilikom privremenog skladištenja otpada u krugu preduzeća, zbog toga što su u pitanju laboratorijske hemikalije podložne reakcijama u međusobnom kontaktu.

  • Pola

    21.05.2012 23:10
    Pola
    Pola otišlo u Austriju i Švajcarsku, a pola u naše prodavnice...
  • genije

    21.05.2012 13:21
    izvezao?
    A sta je bilo proteklih godina? Trovao je kanal!!!
    Ovo jeste vest i novina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".