Stros Kan: Prvi konkretni saveti kroz nekoliko meseci

Ekonomski ekspert i bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan izjavio je da će prva tri meseca savetovati srpsku vladu pro bono, te da ne može u ovom trenutku da kaže koje će mere preduzeti, jer mora detaljno da se upozna sa situacijom i ljudima.

Ekonomski ekspert i bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan izjavio je da će prva tri meseca savetovati srpsku vladu pro bono, da se ekonomski problemi Srbije mogu rešiti, iako je situacija veoma teška, te da ne može u ovom trenutku da kaže koje će mere preduzeti, jer mora detaljno da se upozna sa situacijom i ljudima.

"Biće potrebno izvesno vreme i sada ne mogu da vam kažem šta ću ja to da savetujem", rekao je Stros Kan na konferenciji za novinare nakon sastanka u vladi sa vicepremijerom i dvojicom ministara.

On je najavio prve konkretne savete Vladi Srbije kroz nekoliko meseci, istakavši da nema čarobnog štapića i da se rezultati ne mogu očekivati veoma brzo. Izjavio je da se Srbija suočava sa problemima kao i sve druge zemlje sveta, ali da je uveren da će na kraju biti postignut uspeh.

"Ja i moj tim ćemo pokušati da pripremimo savete i da ih učinimo što efektivnijim, ali biće potrebno vremena za oporavak", rekao je Stros Kan.

Dodao je da ne postoji nijedna zemlja koja nema nikakav problem, da veruje da ekonomski i privredni problemi mogu da dovedu i do nemira i do tenzija i da to treba rešiti te da on i njegov tim nemaju čarobni štapić ali da se nadaju da će u saradnji sa Vladom Srbije postići uspeh.

  • welcome to the jungle

    17.09.2013 13:34
    Shtro' Ka'
  • Čekajte

    17.09.2013 13:33
    Prvo da ga centralna otadžbinska uprava proglasi za četničkog vojvodu...
  • Rajko

    17.09.2013 13:21
    .
    Ne lipsi magare do zelene trave.
    "Cobane vrati se..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".