NUNS: RRA podržava Kristijana Golubovića?

NUNS je izrazio razočaranje zbog odluke RRA o obustavi postupka po predstavkama povodom pojavljivanja Kristijana Golubovića na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.
Nezavisno udruženje novinara Srbije izrazilo je razočaranje zbog odluke Republičke radio-difuzne agencije o obustavi postupka po predstavkama povodom pojavljivanja Kristijana Golubovića na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Savet RRA je, kako navodi NUNS, zaključio da televizije Pink, B92, Prva i Hepi nisu povredile Zakon o radiodifuziji i Kodeks ponašanja emitera. Kako prenosi NUNS, Savet RRA je naveo da "pozitivni zakonski propisi garantuju punu slobodu govora za sve građane pod istim uslovima, te se činjenica da je neko lice osuđivano za krivična dela ne može automatski iskoristiti za umanjenje njegovih ljudskih prava".

NUNS je ocenio da se pozivanjem na slobodu govora i umanjenje ljudskih prava ne može pravdati činjenica da se radi o osobi koja iza sebe ima više teških krivičnih dela i koja je polovinu života provela u zatvoru.

"Kontekstom u kojem je predstavljen Golubović, nacionalni emiteri su poslali su veoma opasne poruke, pre svega, mlađim generacijama, kojima se podgreva nasilje i stvara lažna slika o posledicama bavljenja kriminalom", navodi to novinarsko udruženje. NUNS je zatražio od Saveta RRA da poštuje pravnu regulativu, ali i da vodi računa o javnom interesu koji mora da bude iznad trenutnih komercijalnih interesa nacionalnih emitera.
  • 01.06.2014 22:56
    Realno
    Kristijan je najbolje sto Srbija moze da ponudi.
  • Rade

    01.06.2014 22:21
    @Pedja , Canada
    Evo ja sam se vratio sa tog zapada u Srbiju.
    Dosta mi je tog zombi rada, gde radiš za nekog za pare, a bela dana ne vidiš.

    Došao sam ovde nazad da zarađeno uložim ovde, da bi ovom narodu bilo bolje, jer mi ne pada na pamet da svoje znanje i pamet prosipam u Americi.
    Tamo je većina ljudi u kreditima do guše i na odmor ni ne pomišlja dda ide (bar ne van njihove bliže okoline).
    To je druga strana medalje, pošto ona ima dva lica.

    Tamo mi se nije dopalo to što se sve meri po količini novca.
    Ko nije lopov nije ni tamo bogat.
  • Pedja , Canada

    01.06.2014 19:46
    @Jasna

    Ja sam hteo zapad i dobio sam ga u njegovom najlepsem izdanju .
    2010 god. sam otisao u Kanadu i evo zivim ovde u Montrealu sa porodicom . Zivimo bogato i lepo.
    Trebao bih da napisem citav roman o prednosti zivota ovde tako da cu samo reci - nikad vise nazad u onu ludnicu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.