Pomoć u novcu i robi do sada 15 miliona evra

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je do sada prikupljeno oko 15 miliona evera pomoći u novcu i robi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je do sada prikupljeno oko 15 miliona evera pomoći u novcu i robi.

Dačić je rekao da je do sada na namenske račune Vlade Srbije i diplomatsko-konzularnih predstavništava uplaćeno više od 4,1 milion evra pomoći za ugrožene u poplavama koje su pogodile Srbiju, i prikupljena humanitarna pomoć u robi vredna 11,5 miliona evra. Dodao je da je do 29. maja na namenski devizni račun Vlade Srbije za upućivanje pomoći zbog poplava koje su zadesile zemlju, uplaćeno 2,9 miliona evra.

Prema njegovim rečima, na namenske žiro-račune ili podračune u samim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, uključujući i donacije koje su se primale u gotovom novcu, uplaćeno 724.000 evra i 93.000 dolara.

On je naveo da očekuje još takvih donacija i dodao da su u Ambasadi Srbije u Moskvi najavljene dve donacije od po 100.000 dolara za pomoć saniranja štete od poplava u Srbiji i BiH, od strane privrednika sa ovih prostora.

Preko Pejpal servisa Ambasade Srbije u Briselu uplaćeno je više od 530.000 evra, naveo je Dačić. On je istakao da je i posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u inostranstvu do sada prikupljena i poslata humanitarna pomoć u robi u vrednosti od 11,5 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija