Počinje ocenjivanje rada sudija i sudova

Visoki savet sudstva trebalo bi danas da usvoji dugoočekivane kriterijume i merila za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova u Srbiji.
Visoki savet sudstva trebalo bi danas da usvoji dugoočekivane kriterijume i merila za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova u Srbiji.

Na sednici koja je zakazana za danas, kao jednu od tački dnevnog reda VSS je planirao donošenje Pravilnika o kriterijumima, merilima, postupku i organima za vrednovanje rada sudija i predsednika sudova, objavljeno je na sajtu tog najvišeg sudskog organa.

Nakon višegodišnje javne rasprave o više radnih verzija, Pravilnikom je predvidjeno da se rad sudija i predsednika sudova ocenjuje. Svrha vrednovanja rada sudija i predsednika sudova je poboljšanje efikasnosti sudskog sistema, očuvanje i unapredjenje stručnosti, osposobljenosti i odgovornosti sudija i predsednika sudova.

Takodje i podsticanje sudija i predsednika sudova u ostvarivanju najboljih rezultata rada, održavanje, jačanje poverenja javnosti u rad sudija i sudova i napredovanje u karijeri. Predvidjeno je i formiranje radne grupe za izradu Nacrta Pravilnika o kriterijumima, merilima, postupku i organima za ocenjivanje rada sudijskih pomoćnika, kao i još par tačaka dnevnog reda.

  • Djak ponavljac

    03.06.2014 10:17
    Evo ja cu prvi:
    Nedovoljan 1.
  • SNIMATELJ

    03.06.2014 06:36
    Klapa
    Idemo, ocenjivanje rada sudija, 144-ti put... AKCIJA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.