Gašić: Predložiću ukidanje vanredne situacije u Obrenovcu

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je, nakon posete Obrenovcu, da će sutra predložiti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da vanredna situacija u tom gradu bude ukinuta.
Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je, nakon posete Obrenovcu, da će sutra predložiti premijeru Srbije Aleksandru Vučiću da vanredna situacija u tom gradu bude ukinuta.

"Sada radimo na osposobljavanju kolektora, zamenili smo uništene cevi, za šta je Beograd izdvojio oko osam miliona dinara. Očekujem da, posle sutrašnjeg raporta o urađenom poslu tokom današnjeg dana, predsedniku Vlade predložim ukidanje vanredne situaciju u Obrenovcu", rekao je Gašić.

Ministar odbrane je rekao da su pripadnici Vojske Srbije tokom poslednja četiri dana učinili sve što su mogli da se situacija u Obrenovcu posle katastrofalnih poplava normalizuje.

"Svakog dana je ovde sve više vojnika, oficira i podoficira brojnih jedinica Vojske Srbije, koji u saradnji sa pripadnicima Žanadarmerije i civlnih struktura iznosi uništeni nameštaj i nagomilano đubre, zaostalo posle povlačenja vode", rekao je on i dodao da to nije kraj posla.

Prema njegovim rečima, u Obrenovcu će ostati deo intendantskih, inžinjerijskih i ABHO jedinica, kao i jedinica koje opslužuju kasarnu u kojoj je smešteno više od 500 porodica.

"Radovi na dezinfekciji gradskih ulica se nastavljaju, a veliki deo posla sada očekuje gradske službe i Beograda i Obrenovca. Tokom narednih mesec dana njihov zadatak je da učine sve što je potrebno da se normalizuje život meštana, naročito u ovim najkritičnijim delovima grada", kazao je Gašić.

Kako je navedeno na portalu Ministarstva odbrane, veći deo vojnika, nakon sutrašnjeg dana trebalo bi da se vrati u matične kasarne, posle još jednog obilaska najugroženijih obrenovačkih područja.

Tokom obilaska Obrenovca, pored Gašića bili su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković.

Ministar odbrane je apelovao na meštane da budu strpljivi, ističući da je oko 15.000 kuća u Obrenovcu odneto posle poplava koje su zadesile Srbiju.

"Vlada Srbije neće zaboraviti nikoga. Šteta koju su Obrenovčani pretpeli biće nadoknađena, ali to mora da potraje. Potrebno nam je strpljenje i poverenje", naglasio je Gašić.






  • heroji

    09.06.2014 05:37
    Hvala puno ministru i vojsci Srbije koja je svojim naporim, radom i organizacijom doprinela, spašavanju ljudi. Srbija vam se zahvaljuje.
  • NSadjanka

    08.06.2014 21:20
    Verujem da je Gasic kompetentan da ponudii taj predlog, s obzirom na to da sigurno zna sadasnje pravo stanje u Obrenovcu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.