Lex specialis za otklanjanje posledica poplava

Novi Zakon o saniranju posledica u poplavljenim područjima, koji Vlada Srbije priprema, biće lex specialis sa rokom primene do godinu dana, najavio je danas pomoćnik ministra privrede Dejan Radulović.

Novi Zakon o saniranju posledica u poplavljenim područjima, koji Vlada Srbije priprema, biće lex specialis sa rokom primene do godinu dana, najavio je danas pomoćnik ministra privrede Dejan Radulović.

Radulović je istakao da će za primenu zakona i koordinaciju sa ministarstvima i drugim institucijama biti zadužena Kancelarija za poplavljena područja, koja je već formirana.

"Ovaj zakon će biti lex specialis koji će derogirati određene odredbe drugih zakona kako bi se moglo pristupiti merama", rekao je Radulović.

  • :>

    19.06.2014 14:52
    ... da pogadjamo?...
    Povecanje PDV-a? Solidarni porez? I to samo zato sto neko nije na vreme radio svoj posao za koji je placen. Zapusteni vodotokovi i javasluk tipican za Srbiju. Dokle cemo finansirati cehove nastale zbog tudje nesposobnosti? Da li ce neko nekada u ovoj zemlji da misli bar korak unapred a ne da reaguje onda kada se posledice dogode i kada sanacija kosta visestruko vise nego sto bi kostala preventiva, da je na vreme sprovedena. Povraca mi se od ove zemlje i ovog mentaliteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.