Obradović: EPS izgubio 6 milijardi evra zbog niske cene struje

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović upozorio je danas da je EPS samo u poslednjih osam godina izgubio oko šest milijardi evra zbog toga što nije isporučivao električnu energiju po tržišnim cenama.
Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović upozorio je danas da je EPS samo u poslednjih osam godina izgubio oko šest milijardi evra zbog toga što nije isporučivao električnu energiju po tržišnim cenama.

Obradović je izjavio da EPS još nije poslao zahtev vladi za povećanje cene struje.

"Nismo poslali zahtev, jer sada radimo novu procenu štete i sredstava domaćih i stranih, kao i planiranih investicija i očekujemo u naredne dve, tri nedelje da će sve te cifre kada budu na stolu biti prodiskutovane. Kada dobijemo zeleno svetlo od vlade i kada se složi sa tim našim investicionim planovima, onda ćemo videti da li postoji potreba za povećanjem cene električne energije ili ne", poručio je on.

Obradović je naglasio da zbog novih poplava nije ugrožen elektro-energetski sistem Srbije i da je on stabilan, da neće biti restrikcija, ali da je poslovanje EPS-a dugoročno ugroženo zbog ovih klimatskih promena. "Umesto da je pomenutih šest milijardi evra otišlo na nove sisteme i elektrane, pomoćnu mehanizaciju i nove sisitem za odvodnjavanje, taj novac je otišao da bi se ispratila niža cena električne energije", naglasio je direktor EPS-a.

Obradović je poručio da će kao i uvek elektroenergetski sistem biti stabilan i da se ne planiraju nikakve restrikcije kao i da će EPS uspeti da održi stabilnost elektroenergetskog sistema i pored ovih nepredvidjenih padavina.

  • 02.08.2014 08:50
    @xy
    Ne može on to nikako da zna jer je previše mlad!

    Sada nam za vođe ne dolaze stručni i dokazani, već mladi i gladni, sa nekim papirom Megatrenda!

    Zato i nemamo perspektive!
  • 02.08.2014 07:36
    sajt pistaljke
    reprezentacija
    elektroprivrede srbije (javna preduzeca ukupno)
    2010- 33 miliona dinara (120 mil.)
    2011- 36 miliona dinara (145 mil.)
    2012- 23-miliona dinara (148 mil.)
    2013- 35-miliona dinara (145 mil.)nisu obradjeni svi podaci za 2013!

    JP -Ukupno, su ruckovi kostali 400 miliona din. To je skoro 4 miliona € a to je samo reprezentacija.
  • dusan

    01.08.2014 16:09
    napravicete jos vece kradje iste
    narod je posle dizanja akciza za cigarete presao na duvan i sam mota. i drzava i fabrika duvana je toliko izgubila da se dugo nece oporaviti. sa strujom ce biti jos gore. ljudi nece placati a i kad plate nece sa kamatom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.