Na Kopaoniku 9 cm snega

Na Kopaoniku od ranih jutarnjih časova pada sneg umerenog inteziteta, a njegova visina trenutno iznosi devet centimetara.

Na Kopaoniku od ranih jutarnjih časova pada sneg umerenog inteziteta, a njegova visina trenutno iznosi devet centimetara.

Dežurna osmatračica Glavne meteorološke stanice na Kopaoniku Jasmina Krstojević rekla je da je pojava snežnog pokrivača za prvi dan jeseni veoma retka. "Dešavalo se da imamo pojavu snega i susnežice, ali formiranje snežnog pokrivača je u ovo doba godine vrlo retko", dodala je Krstojević.

Na Staroj planini, tačnije Ski centru "Babin zub" sneg pada od 7.30 jutros i trenutno ga ima oko šest centimetara, rekao je Boban Đorđević iz Planinarskog doma na "Babinom zubu".

Prvi jesenji dan je u Sjenici počeo sa snegom na brdima oko gradskog područja, a tokom noći temperatura je bila blizu nule.

Snežne padavine nisu smetnja za saobraćaj u opštini na Pešterskoj visoravni, koja je poznata po obilnim snežnim padavinama.

Snega ima i na drugim planinama u regionu poput Jahorine (foto gore).

U Srbiju je jutros u 4.29h stigla "kalendarska" jesen. Kako je navode meteorolozi, postepeno razvedravanje se očekuje tokom noći, prvo u severnim i zapadnim krajevima.

  • 23.09.2014 07:10
    Jeeeee!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.