Bata Živojinović: Najveća mi je želja da opet vidim sina

"Stalno sanjam Miljka. Za poslednjih osam godina video sam ga samo dva puta", priča poznati glumac Velimir Bata Živojinović.

Prilično pogoršano zdravlje nije dozvolilo poznatom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću da se vidi sa kineskim premijerom Li Kećijangom, koji je protekle nedelje bio u Beogradu.

"Žao mi je. Zaista nisam mogao da se sretnem sa kineskim premijerom. Uostalom, neka kineskom narodu ostane uspomena na Valtera, onakva kakva je u njihovom sećanju. Ali sam mu, odmah kada je stigao, preko kineske ambasade u Beogradu uputio telegram dobrodošlice", kaže Bata Živojinović.

Supruga slavnog glumca, Lula Živojinović, dodaje da je protokol, tokom posete premijera Kine, ponudio da po njega pošalje auto, kako bi i on bio deo velike svečanosti povodom otvaranja Pupinovog mosta. Ili, barem, samo da se sretnu. "Ne, mi nemamo nikakav kompleks od toga što bi Batu svi slikali u kolicima. Prevagnuo je strah da bi se Batino zdravlje, od prevelikih emocija i napora, dodatno pogoršalo", navodi Lula Živojinović.

Bata Živojinović, dok sluša šta Lula govori, kaže: "Lula me čuvala svih ovih godina. I čuva me. Danonoćno nada mnom bdi. Nad mojim zdravljem. Bez nje... Odavno me ne bi bilo..."

Na pitanje novinara Novosti, šta bi još u životu poželeo, prvo odgovara: "Šta? Vi to mislite da me nećete imati kada da pitate za novogodišnje želje..."

"Šta bih poželeo? Najveća mi je želja da se opet vidim sa sinom. Stalno ga sanjam, a uželeo sam se da ga, stvarno, zagrlim. Da opet vodimo naše duge razgovore. Da jednostavno bude pored mene. Jako smo vezani. Za poslednjih osam godina, video sam ga dva puta, na samo par dana. Pre toga su ga držali šest meseci u Novom Sadu. Mislim, nepravedno. Pričao sam o tome tamo gde je nadležni to trebalo da čuju, da ponavljam? Ne! Srećom, sa ćerkom Jelenom se češće viđam. Unuci obožavaju da dođu u Beograd", priča slavni glumac.

  • Prečanin

    24.12.2014 17:57
    Bez obzira na...
    ...glupost sa članstvom u SPS-u '90-tih, ovaj čovek je legenda naših prostora i zbog toga ga treba poštovati.
    "Svečana obaveza", TV drama...maestralna uloga u poznim godinama. Nisam nostalgičar ali je stvarno bilo lepo živeti u onoj našoj YU.
    Isto važi i za Aleksandra Berčeka.
  • Nebojša

    24.12.2014 17:06
    Da je pravde
    Koliko se sećam pomenuti je u begstvu
    Mogao bi da ga vidiš u zatvoru recimo!
  • 24.12.2014 14:43
    I Tužilaštvo sanja Miljka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".