200 miliona dinara za bolji obrazovni sistem

Uprava za kapitalna ulaganja APV objavila je dva poziva za učešće u javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda i u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.
Uprava za kapitalna ulaganja APV objavila je dva poziva za učešće u javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda i u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Za realizaciju ovih projekata, Uprava je obezbedila ukupno 400 miliona dinara. Javni konkursi su otvoreni do 13. maja.

Kako se navodi u saopštenju, Uprava za kapitalna ulaganja pruža podršku lokalnim samoupravama u realizaciji projekata koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti, poboljšanje poslovne i investicione klime, dodeljujući ukupno 200 miliona dinara preko konkursa u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

"Lokalne samouprave mogu da konkurišu za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije, kao i projektovanja  industrijskih i radnih zona, poslovnih inkubatora, industrijskih i tehnoloških parkova sa pripadajućim objektima i pratećom infrastrukturom u javnoj svojini", navode iz Uprave.

Za projekte unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema obrazovanja, Uprava za kapitalna ulaganja predvidela je ukupno 200 miliona dinara. Pravo da učestvuju u konkursu, pored lokalnih samouprava, imaju sve ustanove osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, kao i ustanove učeničkog i studentskog standarda.

"Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodeljivaće sredstva za projekte izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata ustanova obrazovanja koji bi trebalo da doprinesu boljim uslovima rada, unapređenju postojeće mreže obrazovnih ustanova, obezbeđenju jednakih mogućnosti i dostupnosti za obrazovanje na svim nivoima. Na taj način, mnogo veći broj dece, učenika i mladih postaće deo obrazovnog sistema u Vojvodini, posebno onih iz društveno osetljivih i marginalizovanih grupa stanovništva", poručuju iz Uprave za kapitalna ulaganja.

Detaljne informacije o objavljenom konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentaciji Pokrajinske vlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina