Kanjiža: Zatvoren privremeni centar za izbeglice

Privremeni centar za izbeglice u Kanjiži od danas je zatvoren jer muškarci, žene i deca iz bliskoistočnih država više ne koriste taj pravac na svom putu ka Nemačkoj i skandinavskim zemljama.

Privremeni centar za izbeglice u Kanjiži od danas je zatvoren jer muškarci, žene i deca iz bliskoistočnih država više ne koriste taj pravac na svom putu ka Nemačkoj i skandinavskim zemljama.

Razlog za zatvaranje centra smeštenog na lokaciji Vašarište, u blizni mađarske granice, je i to što su kreveti i ćebad, po procenama nadležnih, potrebniji na drugim mestima uz novu izbegličku trasu.

Pomoćnik Komesara za izbeglice i migracije Ivan Gerginov kaže da u poslednjih mesec dana taj centar nije bio potreban jer su izbeglice promenile rutu prolaska kroz Srbiju.

Gerginov je ukazao i da je istovremeno procenjeno da će ćebad i dušeci biti potrebniji na drugim mestima.

- Odlučili smo da planski razmestimo opremu i stvari tamo gde će biti potrebnije - rekao je on podsetivši da je centar u Kanjiži bio privremenog karaktera.

Većina izbeglica u Srbiju ulazi preko makedonske granice, i to na teritoriju Preševa, a znatno manji broj njih preko bugarske granice na područje opštine Dimtirovgrad, Negotion, Zaječar i drugih.

Njihov cilj su uglavnom Nemačka i neke od skandinavskih država do kojih pokušavaju da stignu preko srpsko-hrvatske granice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina