Kikinda: "Toza Marković" izlazi iz stečaja

Na danas održanom ročištu u Privrednom sudu u Zrenjaninu, kikindska kompanija "Toza Marković" izašla je iz stečaja u kom je bila od 11. aprila 2014. godine, nezvanično saznaje RTV.
Nakon nekoliko odloženih ročišta, tom nekadašnjem industrijskom gigantu odobreno je da nastavi sa poslovanjem, nakon što je utvrđeno da postoje uslovi za reorganizaciju, piše RTV.
 
"Toza Marković" trenutno ima oko 500, od nekadašnjih 2.500 radnika, koji su godinama primali minimalni lični dohodak.
  • Dragi

    12.02.2018 22:26
    xxx
    Konza su ovi Ilici Al Kapone im zavidi.
  • zivan

    19.05.2016 09:00
    Najveci poverilac je Javno preduzece Srbijagas, koji pristaje da mu Toza ne placa isporuku, a sstetu ugradi u cenu, pa dugove nadoknadjuju oni korisnici gasa koji redovno placaju...
  • Mirko

    19.05.2016 08:45
    Nije "izašao"
    Ne "izlazi" se iz stečaja. Stečaj se obustavlja na osnovu rešenja Privrednog suda koji je nadležan prema mestu gde je sedište dužnika (Toza). Stečaj se sprovodi ili reorganizacijom ili bankrotstvom - prodajom imovine ili pravnog lica.

    Ako je usvojen plan reorganizacije, posledice stečaja su privremeno prestale. Ukoliko ne bude otplaćivao dugove prema planu otplate koji je definisan u planu reorganizacije, opet će neko od poverilaca da podnese predlog za stečaj.

    Stečajni upravnik ne može da utiče niti sudija na usvajanje plana već isključivo poverioci koji u svakoj od klasa moraju da glasaju za usvajanje u prostoj većini (preko 50%) da bi plan bio usvojen.

    Komentatori komentarišu nešto što ne poznaju a novinar i urednik nisu daleko odmakli.

    Izvinjenje, ali tako je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina