Još tešnja saradnja Pokrajine i Srpske pravoslavne crkve

Pokrajinska vlada i patrijarh Irinej dogovorili su danas da će komunikacija i saradnja pokrajinskih organa i Srpske pravoslavne crkve biti još tešnja.
Razgovaralo se, između ostalog, o mogućnostima unapređivanja statusa imovine na teritoriji Vojvodine koja je vraćena Srpskoj pravoslavnoj crkvi u postupku restitucije, a bilo je reči i o mogućnosti kako da ova imovina na najbolji način bude od pune koristi Crkvi, Vojvodini, kao i svim građanima, saopšteno je posle sastanka.
 
Sagovornici su se usaglasili da je bitno izraditi prostorni plan područja posebne namene kulturnog predela Sremski Karlovci i područja posebne namene "Fruška gora", a razgovarano je i na temu unapređivanja pokloničko-turističkog potencijala Sremskih Karlovaca i povraćaju patrijaršijskih vinograda na teritoriji opštine. Složili su se da je važna tema i optimalno upravljanje arboretumom prirode "Dvorska bašta" u Sremskim Karlovcima, koji kao zasad raznovrsnog drveća i žbunja služi prvenstveno u obrazovne svrhe.
 
Ocenjeno je i da je u narednom periodu potrebno odrediti namenu i pojedinim reprezentativnim objektima, poput palate "Stefaneum", jedne od najvrednijih građevina u starom jezgru Sremskih Karlovaca, podignute 1903. godine, kao i "Svetosavskog doma".
 
Sastanku u Beogradu prisustvovali su i sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić i sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.
  • Sale

    15.12.2016 15:10
    Taman mogu jedni da kradu a drugi da peru pare. Dream team.
  • Gruesome Twosome

    15.12.2016 14:41
    Toliko o postovanju ustava u kojem jasno pise da je srbija sekularna drzava.
    Sto dovodi do zakljucka da se ustav bas kao i di sada postuje samo selektivno.

    Elem, Mirovicu pitaj svestenstvo kada ce da plati porez na imovinu i ostalu dobit.

    Kakva beda od ovog geta zvanog srbija!
  • fiju

    15.12.2016 09:54
    NE DAM PARE CRKVI
    zanimljivo kako su samo o materijalnom pricali, gde ti je duhovno pope? Cekali da Pavle umre da mogu da se komodaju, on im je bio trn u oku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.