Upitnik Pokrajinskog ombudsmana: Da li možete da zakažete specijalistički pregled?

Pokrajinski ombudsman počinje istraživanje o mogućnostima građana da zakažu specijalističke i dijagnostičke preglede u Vojvodini.
Brojni građani žalili su se Pokrajinskom ombudsmanu na (ne)mogućnosti zakazivanja pregleda u bolnicama širom Vojvodine, a bilo je i dosta tekstova u medijima koji upućuju da je teže zakazati pregled u mestima gde ne postoje zvanične liste čekanja. 
 
"Cilj ovog istraživanja je dvojak. Prvi je da se ispita u kolikoj meri su građani u mogućnosti da, u okviru postojećeg sistema zakazivanja specijalističko-konsultativnih i dijagnostičkih pregleda za koje nije pripisano utvrđivanje liste čekanja, ostvare svoje pravo na ove preglede u vojvođanskim opštim bolnicama. Drugi cilj je da se prikupe podaci o tome u kolikoj meri su građani koristili svoje pravo na obavljanje tih pregleda u privatnoj praksi, kao i pravo na refundaciju troškova ovih pregleda podnoseći zahtev nadležnoj filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje", poručuje Pokrajinski zaštitnik građana.
 
Ova institucija poziva građane da u što većem broju doprinesu istraživanju i da popune anonimni upitnik koji se nalazi OVDE
 
Građani upitnik mogu da popune direktno na veb-stranici ili ga mogu odštampati i doneti, odnosno poslati redovnom ili elektronskom poštom na adresu Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 25 ili na office@ombudsmanapv.org. 
 
Kada se istraživanje završi, Pokrajinski zaštitnik građana će objaviti rezultate, a nadležnim organima uprave i ustanovama uputiti preporuke kako da isprave i unaprede svoj rad i pruže bolje usluge građanima Vojvodine.
  • Duca

    14.06.2017 19:15
    Odgovor - Novosadjanka
    Odgovor - Novosadjanka na komentar RADIOLOGIJA
    Pričaju zaposleni kako je crna rupa Instituta, pričaju o tome da od kada je uvaženi kadar DS Prof Miloš Lučić rasterao dobar deo kvalitetnog kadra i doveo partijske poslušne lekare...od kada se ugrađivao na kupovini jako skupe opreme..o tome ste, očigledno, kao DS boot zaboravili da napišete...o krečenju od 20.000 evra, teranju najboljeg radiologa dr Borisa i sl.
    TOme bi zaista trebalo stati na put...ozbiljnom kontrolom zdravstvene inspekcije, i policije za privredni kriminal. Pitanje je samo zašto sadašnje rukovodstvo instituta i sekretar Gojković to zataškavaju...a dokumenata...javno dostupnih...koliko hoćete...STvarno bi tome trebalo stati na kraj...onog momenta kada počnu prvi krivični postupci protiv ljudi koji su zadnjih deset godina pljačkali i uništavali naše zdravstvo...a sada voze skupe automobile, žive u velikim i luksuznim kučama i stanovima...imaju čak i privatne bolnice...

  • Nervirach

    14.06.2017 17:55
    Eh, a da znate koliko ih ode na placeno odsutvo od nedelje na Zlatibor. Jadni i nezasticeni.
  • replika

    14.06.2017 11:35
    Ako bas stvarno ne znate raspitajte se malo ,lako cete mnogo toga saznati, mali je ovo grad. Pa onda to sto ste saznali proverite da li je istina , pa nam ako je istina lepo ovde napisite da svi znaju.Imace sta da se cita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina