Zrenjanin: Na pijaci prodavao nepregledano meso

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je optužni predlog sudu protiv M.S. (40) iz Žitišta jer je u tom gradu na pijaci prodavao domaće kobasice i slaninu koje nisu prošle odgovarajući pregled.
Zrenjanin: Na pijaci prodavao nepregledano meso
Foto: Pixabay
Prema optužnom pregledu on je 10. avgusta otkriven dok je na pijaci u Žitištu nudio na prodaju 9,5 kilograma fermentisane kobasice, 9,5 kilograma barene kobasice, 4,5 kilograma barene slanine i 2,5 kilograma dimljenog mesa.
 
Navedene namirnice životinjskog porekla nije pregledalo ovlašćeno lice i nisu bile propisno obeležene.
  • Jovanka

    30.09.2017 07:52
    zasto samo pojedince
    Zasto inspekcija potpuno ne zabrani prodaju mesnih preradjevina,na neuslovnim tezgama vec se to dozvoljava pojedincima koji verovatno placaju reket toj inspekciji kada se tako selektivno odnosi. I kako to da inspekcije nema ni u jednoj mesari na pijacama a protura se sve i svasta,mesari na mala vrata u ruksazima unose svoje od kuce doneto meso i stavljaju u vitrine.
  • none

    28.09.2017 08:37
    @Zoja
    Roba iz Mađarske je nabavljano iz prodavnica i ima deklaraciju takođe zadovoljava stroga eu standarde. Na granici ni ne može se preneti bilo koja hrana bez ambalaže i deklaracije.
    Ja lićno hranu ne kupujem na pijaci zbog uslova skladištenja...
  • Besir

    27.09.2017 15:39
    Bolje madarsko tj. evropsko nego ovo srpsko meso!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina