Konkursom do posla za žrtve nasilja

Žene žrtve nasilja u porodici imaće šansu da se zaposle putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zapošljavanje, koji je jedinstven u Srbiji.
Žene žrtve nasilja u porodici imaće šansu da se zaposle putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zapošljavanje, koji je jedinstven u Srbiji.

Pokrajinska vlada finansiraće sa 10 miliona dinara poslodavce koji će zaposliti žene iz ugroženih sredina i naseljene u sigurnoj kući, a biće im obezbeđena i psihološko-socijalna podrška. Cilj konkursa je unapređenje kvaliteta života žena žrtava nasilja i deo je usluga koje podržava i Centar za socijalni rad.

Programom se u iznosu od 10 miliona dinara refundiraju troškovi zarade za godinu dana. Inače, ove godine je napravljen nacrt Programa za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima a sadrži plan rada do 2020. godine. Cilj programa je "uspostavljanje nulte tolerancije na nasilje prema ženama u porodici" sa oslanjanjem na pomenuti konkurs, navodi Pokrajinski sekretarijat za zapošljavanje.

- Jedna trećina evidentiranih žena koje su žrtve nasilja se ne odvaže da napuste zajednicu sa nasilnikom, jer nisu u mogućnosti da se osamostale. Činjenica je i da se zbrinute žene nakon napuštanja sigurne kuće često vrate u staro okruženje, jer nemaju alternativu. Sprovođenje navedenog konkursa od strane Sekretarijata je prvi ove vrste u zemlji i regionu. Ovim želimo da ekonomski osnažimo žene putem šire društvene zajednice, kojoj će podršku pružiti i relevantne institucije. Ukoliko odziv poslodavaca bude adekvatan, sledeće godine ćemo za ovu namenu izdvojiti još više sredstava - rekao je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin.

Konkurs će u petak, 18. jula biti objavljen na internet sajtu Sekretarijata za zapošljavanje, kao i na sajtu Pokrajinske vlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.