Bugarski: Pokrajinska vlada ne odobrava aranžman sa Emiratima

Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski rekao je da pokrajinska vlada nema ništa protiv investitora, ali da je neophodno sagledati koji su to ciljevi razvoja sela.
Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski rekao je da pokrajinska vlada nema ništa protiv investitora, ali da je neophodno sagledati koji su to ciljevi razvoja sela.

Bugarski je rekao da je potrebno ustanoviti i kakva će se agrarna politika sprovoditi i istakao značaj zemljišta, kao resursa od posebnog značaja za vojvođanskog seljaka.

- U ovakvoj vrsti dogovaranja, gde ćete vi ispod tržišne cene dati zemljište u vlasništvu poljoprivrednih preduzeća na zakup na 20 ili 30 godina po ceni od 150 ili 250 evra je neprihvatljiva, jer je cena u Sivcu koja se licitira između 400 i 500 evra - rekao je Bugarski.

On je upozorio i da pokrajinska vlada ne odobrava takav aranžman.

- I mi apsolutno podržavamo poljoprivrednike i tražimo da se donese novo rešenje za poljoprivredna preduzeća koja su u takozvanom 'zelenom pulu' - rekao je on, ranije zaključivši da se poljoprivrednici u Vojvodini ne smeju ponižavati. - Ne možemo da prihvatimo ugrožavanje njihove egzistencije i stavljanje poljoprivrednika u našoj pokrajini u položaj građana drugog reda - rekao je Bugarski. On je tada zatražio i uvid u ugovor koji je potpisan, kako bi se procenilo kakav će to uticaj imati na poljoprivredu u Vojvodini.

  • marek

    29.07.2014 07:20
    Bugarski: Pokrajinska vlada ne odobrava aranžman s
    mnogi neodobravaju ugovora sa Rusima i kupovini Srbija-gasa.Pokažite narodu ugovor sa Rusima pa ćete videti dali ga odobravaju. Svakako ja sam lično protiv privatizacije državnih firmi, kao što je aranžman sa Emiratima ali tako isto i sa Rusima.
  • Mary

    28.07.2014 22:40
    Bugarski i pokrajinska vlada je protiv svega sta vlada Srbije sprovodi. I ovde se rukovode partijskim interesima, a ne interesima poljoprivrednika.
  • vreme je

    28.07.2014 15:47
    naravno da ne odobravaju
    Šta da kažemo za silne aranžmane sa Todorićem?
    Čovek je DIREKTNO OD VAS kupio oko jedne šestine Vojvodine! Tada nije bilo problema, kad ste se vi ugrađivali u cenu!? Verovatno zato nema neke prave reakcije već samo skupljanje jeftinih poena preko beznačajnih političkih pamfleta!

    Da ne bude nesporazuma, ne branim ove što su došli da završe posao.
    SVI SU ISTI! Žuti su nas upropastili, a napredni došli da nas sahrane! U struci predsednika države!
    SVE ISTO RADE ŠTO STE VI RADILI, samo što više nema toliko preduzeća da se mažnjava, pa je došla i raja na red! Zato vas i ne hapse, a zato i vi ne dižćete previše galame. Samo kontrolisana masa je poslušna masa, zar ne?
    I ovaj Radulović tu lovi u mutnom i hoće da bude kalif umesto kalifa. Da nije tako ne bi primao tolike plate kao stečajni upravnik tolikih firmi, dok su radnici gladovali!
    Ma svi ste isti! Ko god hoće nešto preko politike da ostvari ja mu okrećem leđa! Razlika je samo u procentima.

    Koliko više uopšte možemo ovo da trpimo?
    Glupi narode, osvesti se! VREME JE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.