Odžaci: Partijske optužbe zbog streptokoka u vodi

Iz Opštinskog odbora Demokratske stranke nedavno su optužili odžačke naprednjake i sadašnju lokalnu vlast da su krivi što je u bazenu "Šumice" došlo do pojave fekalne bakterije streptokoke, zbog čega je bazen u Odžacima morao biti zatvoren nekoliko dana.
Iz Opštinskog odbora Demokratske stranke nedavno su optužili odžačke naprednjake i sadašnju lokalnu vlast da su krivi što je u bazenu "Šumice" došlo do pojave fekalne bakterije streptokoke, zbog čega je bazen u Odžacima morao biti zatvoren nekoliko dana.

Čelnici DS su povodom dešavanja oko bazena rekli da je sadašnja lokalna vlast nesposobna i da zbog ovog ozbiljnog propusta mora snositi političku i krivičnu odgovornost. Optužbe iz DS-a bile su neposredan povod da se danas oglase i naprednjaci, koji su izneli svoje viđenje ovog slučaja.

Šef odborničke grupe SNS u SO Odžaci Vlasko Grujičić rekao je da je sadašnja lokalna vlast zatekla bazen "Šumice" u vrlo lošem stanju. Da bi se sve to dovelo u red opština je uložila oko 2.200.000 dinara, a svoj značajan doprinos uređenju ovog objekta dala je i firma "Hipol", te po njegovom mišljenju ovaj objekat nikad nije izgledao uređenije nego što je to sada. Oštricu napada Grujičić je usmerio ka demokratama i Zavodu za javno zdravlje u Somboru koji već godinama uzima uzorke vode iz bazena. Prema njegovom mišljenju, to poslednjeg puta nije učinjeno na kvalitetan način što, kako je istakao, izaziva sumnju da se politika umešala u ceo u ovaj slučaj.

- Ova optužba demokrata izazvala je oštro nezadovoljstvo u našim redovima, jer je ovo u suštini banalna stvar koja se lako mogla rešiti. Na ovaj način se pokušao dovesti u pitanje naš ogroman trud i obesmisliti sve ono što smo uložili, kako bi bazen bio spreman za kupanje. Kasniji razvoj situacije naveo nas je da posumnjamo u dobru nameru nekih institucija koje su pod ingerencijom pokrajinske Vlade. O čemu se radi? Tokom razgovora sa direktorom Turističke organizacije, pod čijom je ingerencijom i bazen, u vezi sa ispitivanjem kvaliteta vode, ustanovili smo niz nelogičnosti - kaže Grujičić.

On dodaje da je još 3. jula ove godine podnet zahtev Zavodu za javno zdravlje Sombor za uzorkovanje vode i ispitivanje njenog kvaliteta. Oni su došli tek 16. jula, pošto im je trebalo 13 dana da prevale put od Sombora do Odžaka u dužini od 35 kilometara, da bi, kako kaže Grujičić, uzeli uzorak vode za ispitivanje. Pogotovo izaziva sumnju način na koji su uzeli taj uzorak. - Nisu se javili nikome na bazenu, što je bio red. Čujem da je to bilo u pivskoj flaši, seli su u auto i otišli. Da bi 22. jula stigao nalaz, koji nas je pogodio kao grom iz vedra neba, da bazen mora da se zatvori zbog prisustva fekalne bakterije streptokoke. Sanitarna inspekcija nam je dala uputstva kako da saniramo ovaj problem, što smo i učinili. Sve supstance su sipane u bazen, kako to nalaže zakonska procedura, da bi se kvalitet vode doveo na zadovoljavajući nivo. Pozvali smo renomiranu laboratoriju “SP” iz Bečeja, koja radi analizu vode za apatinsku i čelarevsku pivaru i “Karneks” iz Vrbasa. Oni su došli dva dana posle našeg poziva i uzeli uzorak, koji je pokazao da je voda ispravna - kaže on.

I Higijenski zavod iz Novog Sada je uzeo uzorak vode. Procedura je ponovljena i 30. jula su nalazi pokazali da je voda ispravna. - SNS i rukovodstvo opštine Odžaci izražava jednu ozbiljnu sumnju u dobre namere i način na koji su pomenute institucije, koje su pod direktnom ingerencijom pokrajinske vlasti, vršile svoje zakonske obaveze. Ne bi trebalo da bakterije pseudomonas i streptokoka budu poslednji vojnici DS radi očuvanja njihove vlasti u Pokrajini – istakao je Grujičić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina