Ruma: Saradnja sa Šapcem na izgradnji sportskog kompleksa

Opština Ruma i Grad Šabac učestvuju u zajedničkom projektu izgradnje sportskog kompleksa na reci Savi, koji bi trebalo da postane glavna baza za veslačke sportove u Srbiji.
Opština Ruma i Grad Šabac učestvuju u zajedničkom projektu izgradnje sportskog kompleksa na reci Savi, koji bi trebalo da postane glavna baza za veslačke sportove u Srbiji.

Tim povodom održan je sastanak na kome su prisustvovali čelni ljudi opštine Ruma, Šapca, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, predstavnici Kajakaškog saveza Srbije i javnih urbanističkih preduzeća. Kompleks na Mišarskoj adi, nizvodno od Šapca i Klenka, podrazumeva sportsko-rekreativni centar, jezero, bezbedno kupalište, biciklističke staze i terene za razne sportove. Dobri rezultati srpskih kajakaša su podigli rejting ovog sporta, a resorno ministarstvo je voljno da uloži sredstva u ovaj centar, kako bi srpski reprezentativci imali bolje uslove za trening. To je potvrdio i bivši reprezentativac Srbije u rukometu i sadašnji državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.

"Poslednji rezultati naših kajakaša su sjajni, ali ipak nisu oni bili presudni da krenemo u realizaciju ovog značajnog projekta. Država će naravno finansijski pomoći izgradnju sportskog kompleksa, a očekujem da aktivno učešće uzmu i lokalne samouprave, jer će benefite imati i Ruma i Šabac. Rok za izgradnju je 2016. godina, realan i uz određenu dozu ozbiljnosti i predanosti više nego dostižan", tvrdi Peruničić.

Predsednik opštine Ruma Dragan Panić smatra da je reč o jedinstvenom i velelepnom sportskom kompleksu koji gotovo da ne postoji u Srbiji. "Na sastanku smo se dogovorili da se pokrene postupak izrade planske dokumentacije. Imamo podršku Ministarstva omladine i sporta, što je vrlo značajno, jer projekat prevazilazi regionalne okvire. Ruma je grad velike sportske tradicije, stoga se nadamo da će uskoro naša opština iznedriti buduće šampione u kajaku", izjavio je predsednik Panić.

Sportski direktor kajakaške reprezentacije Srbije Miroslav Aleksić tvrdi da bi Mišarska ada trebala da bude uređena po ugledu na beogradsku Adu Ciganliju. "Sportski kompleks će imati dužinu oko 2.300 metara i širinu između 150 i 200 metara. Ruma će biti zadužena za oko 3 kilometra leve obale reke Save. Priobalje je potrebno infrastrukturno opremiti i mi ćemo i u narednom periodu definisati sve pojedinosti", rekao je Aleksić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina