Vršac: Opštinski budžet manji za 12 odsto

Opština Vršac, posle usvajanja odluke o drugom rebalansu, do kraja 2014. godine raspolagaće sa 12.2 odsto nižim budžetom.
Opština Vršac, posle usvajanja odluke o drugom rebalansu, do kraja 2014. godine raspolagaće sa 12.2 odsto nižim budžetom.

Prihodi i rashodi planirani su u visini od 2.3 milijardi dinara. Predsednik Opštine Čedomir Živković kaže da će se ipak nastaviti ulaganja u izgradnju komunalnih objekata, kao i da neće biti smetnji u funkcionisanju opštinskih firmi i ustanova.

Na konstataciju opozicije da je Opština Vršac iz repubičke kase dobila manje para nego što se očekivalo, Živković je rekao da je došlo onoliko koliko su posle katastrofalnih poplava mogli da daju, kao i da je Pokrajina u celosti uplatila planirana sredstva.

Izostao je i povraćaj 120 miliona dinara iz fondova EU, koje je Opština utrošila za projekte iz programa prekogranične saradnje sa susednim županijama iz Rumunije. Ta sredstva biće Vrščanima na raspolaganju tek početkom naredne godine, kada se okončaju projekti čiji je rok realizacije produžen za šest meseci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina