Knežević: Demokrate krive za loše stanje u Vojvodini, DS: Knežević kritikuje samog sebe

Pokrajinski odbor Demokratske stranke postavlja pitanje potpredsedniku Srpske napredne stranke Goranu Kneževiću da li smatra da je do "ekonomskog i moralnog propadanja" Vojvodine, "nebrige o građanima, rasipništva i bahatosti vlasti" za koje tvrdi da je "Demokratska stranka jedini, pravi i isključivi krivac" došlo u vremenu kada je on bio predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i prvi čovek Demokratske stranke u Vojvodini.
Pokrajinski odbor Demokratske stranke postavlja pitanje potpredsedniku Srpske napredne stranke Goranu Kneževiću da li smatra da je do "ekonomskog i moralnog propadanja" Vojvodine, "nebrige o građanima, rasipništva i bahatosti vlasti" za koje tvrdi da je "Demokratska stranka jedini, pravi i isključivi krivac" došlo u vremenu kada je on bio predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i prvi čovek Demokratske stranke u Vojvodini.

PO DS u saopštenju navodi da Knežević zaboravlja činjenicu da za "nazadovanje Vojvodine", za koje krivi DS, govori o stranci koje je godinama vodio u Pokrajini.

"Kneževic zaboravlja i da stranka kojoj sada pripada reforme sprovodi isključivo kroz smanjenje plata i penzija, povećanje poreza i oduzimanje dostojanstva srednjem sloju. Ukoliko su to reforme za koje Knežević smatra da nedostaju u Vojvodini, Pokrajinski odbor Demokratske stranke mu poručuje da to nije i nikada neće biti politika koju će Demokratska stranka podržati", navodi se u saopštenju demokrata.

Potpredsednik SNS Goran Knežević izjavio je danas da je DS jedini krivac za nazadovanje Vojvodine i ocenio da je dogovor u vladajućoj pokrajinskoj koaliciji o novom budžetu samo pokušaj DS-a da još malo ostane na vlasti.

Povodom predloga vojvođanske vlade o novom pokrajinskom budžetu, o čemu su se nedavno dogovorili predsednici Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine Bojan Pajtić i Ištvan Pastor, Knežević je rekao da je donošenje budžeta na osnovu tog dogovora samo “još jedna epizoda u nizu pokušaja da posrnula DS ostane na vlasti i zadrži pozicije još jedan dan ili mesec, ne birajući sredstva”.

Funkcioner naprednjaka smatra da se predloženi pokrajinski budžet, utvrđen u obimu od 62,3 milijarde dinara, donosi pre svega “s ciljem da se ništa ne promeni i da se problemi sakriju pod tepih”.

"U Vojvodini se zapravo radi o izboru između toga da li pokrajina treba da “nastavi da nezaustavljivo klizi ka ambisu ili treba da se hrabro uhvati u koštac s problemu i da se pokranu reforme”", istakao je Knežević.

  • Trpko

    16.12.2014 08:25
    svi ste isti
    Knezevicu treba da te je sramota, trpi te ova Vojvodina vec godinama, dosta je bilo. A i ti Pajticu koji si isti kao Kezevic treba da se stidis. Vase prepucavanje preko ledja gradjana Vojvodine nece proci. Vase ne rasciscene rtacune od ranije rascistite dzentlmenski a ne pljuvacinom sram da vas bude! bicete kaznjeni i jedni i drugi na izborima!
  • panonius

    14.12.2014 16:56
    jeftini lelemud
    Bolje bi bilo da loče aflatoksično mleko što je propagirao.
    Prevrtljivi animator kome ni buvara nije nepoznata.
    Koji obraz ???!!
  • Toma

    14.12.2014 14:45
    SnS demagogija i diletantizam
    Hoćemo mi čuti nešto konkretno od vas? Samo vičete, ne valja, ide u ambis, reforme, fotelje... Navedite tačno po tezama šta to Pokrajina ne radi dobro. Ne kažem da nema toga, ali ajde navedite i onda predložite rešenje. Kao i obično, u skladu sa radikalskom školom, iz SnS ne stiže odgovor na konkretne zamerke nego stiže plotun optužbi i uvreda protiv onoga ko je progovorio.

    Samo lajete i pujdate narod da se međusobno svađa dok vi pljačkate celom republikom kao drumski razbojnici sa kupljenim diplomama.

    Bednici ste i znam da je to vama jasno inače se ne biste toliko trudili da se pokondirite i ne biste bili toliko iskompleksirani. Ja narodu pokušavam da objasnim da ste prefarbane stare kante, za vas me zabole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina