Prostitutke dobijaju svoje bordele

Gradonačelnik Amsterdama je najavio kako grad planira da omogući "prodavačicama noći" da same vode bordele i da će tako "najstarije zanimanje" u glavnom gradu Holandije biti mnogo bezbednije.


Gradonačelnik Amsterdama je najavio kako grad planira da omogući "prodavačicama noći" da same vode bordele i da će tako "najstarije zanimanje" u glavnom gradu Holandije biti mnogo bezbednije.

U saradnji sa neprofitnom organizacijom HVO-Querido (koja već sada obučava prostitutke poslovnim veštinama), gradska vlada traži investitora za pet zgrada u čuvenom Red Lajt distriktu. Plan je da te zgrade budu rentirane prostitutkama, koje bi same vodile posao.

Kako navode iz gradske uprave, nove zgrade bi omogućile posao za 50 prostitutki u dvadesetak prostorija.
je rekao:

"Prostitutke su izrazile želju da same vode svoj posao. Takođe, mislimo da će ovo biti odličan potez i za njih, i za mušterije ali i za sam grad", kaže portparol organizacije HVO-Querido

Holandska štampa predviđa da bi ovaj projekat mogao da zaživi već u julu ove godine. Amsterdamske prostitutke trenutno rade individualno, tako što iznajmljuju izloge od vlasnika bordela, odakle vrbuju mušterije.

Kako gradska vlada poslednjih godina bordele uglavnom pretvara u prodavnice, ovakav način poslovanja je sve teži za prostitutke, jer one sve češće ostaju na ulici. Mora se uzeti u obzir i njihov problematičan odnos sa makroima, koji im mnogo lakše naplaćuju "reket" kada stoje u iznajmljenom izlogu, nego kada bi radile u sopstvenom bordelu i imale svoje obezbeđenje.

  • SuminonA

    07.02.2015 09:21
    ...seksualne zadruge
  • jaca

    06.02.2015 21:20
    freelancer-ke :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.