I nutela, brusevi i peškiri imaju "svoje" dane

Svoj dan imaju rode, nutela, zagrljaj, žene koje prose muškarce, orgazam, bubreg, močvare, levoruki... Gotovo da ne postoji datum u kalendaru da barem jedana dan nema i neko "svetsko" obeležje

Svoj dan imaju rode, nutela, zagrljaj, žene koje prose muškarce, orgazam, bubreg, močvare, levoruki...

Gotovo da ne postoji datum u kalendaru od januara do decembra da nema neko "svetsko" obeležje ili bolest protiv koje se tog dana bori ceo svet.

U februaru su dani nenasilnog otpora i maternjeg jezika, a svake četvrte godine, 29. februara slavi se Svetski dan kada žene zaprose muškarce. Postoje i datumi koji su na planetarnom nivou posvećeni palačinkama, zagrljaju, orgazmu...

I Sunce i Dunav, slepi miševi, peškiri, biciklisti, automobili, šoping, laboratorijske životinje, imaju za sebe jedan dan u godini. Po jednom u godini svet "ratuje" sa siromaštvom, besnilom, bolestima zavisnosti, rakom, moždanim udarom, hepatitisom, osteoporozom, sidom, dijabetesom, tuberkulozom, limfomima, nasiljem, korupcijom, homofobijom, poplavama i sušama.

I pušenje, glad, filozofija, aparthejd, čiste ruke, poezija, hleb, pa čak i neželjena pošta, lastavice, sreća i ekologija duše imaju svoj evropski međunarodni ili svetski dan. Mnoge muškarce će obradovati da postoji i Svetski dan nenošenja grudnjaka, koji se obeležava svakog 13. oktobra.

Mesec dana kasnije slavi se Svetski dan ljubaznosti, tri dana kasnije tolerancije, pa studenata muškaraca, a 19. novembra se ustoličio Svetski dan talenta.

  • dan bez gaćica

    10.03.2015 12:47
    Gaćice dole
    A kada je svetski dan bez gaćica, mislim da je to negde maj, ili jun?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.