Stotine terakota ratnika čeka da bude iskopano

Očekuje se da će Kina novim iskopavanjima povećati broj svojih ratnika od terakote za nekoliko stotina figura.
Očekuje se da će Kina novim iskopavanjima povećati broj svojih ratnika od terakote za nekoliko stotina figura.

Kina širi redove svoje čuvene vojske od terakote novim iskopavanjima od kojih se očekuje da će otkriti na stotine figura ovih vojnika u prirodnoj veličini. Muzej zadužen za ogromni mauzolej prvog cara Kine saopštio je da su iskopavanja počela 30. marta u grobnici broj 2 koja je manja po veličini, ali za koju se veruje da je arheološki bogatija od već iskopane grobnice 1.

Veruje se da uz 1.400 statua ratnika i konja, grobnica sadrži 89 ratnih kočija i 116 konjanika čime će pružiti vredan uvid u vojnu kulturu Chin dinastije.

Vojska od terakote napravljena je da bi čuvala grobnicu prvog cara Ćin dinastije - Ćin Ši Huanga koji je umro 210. godine pošto je pokorio veći deo današnje Kine.

  • 09.05.2015 09:05
    Manite ih,ako su zakopani to je sa razlogom:-)
  • 08.05.2015 20:22
    Palma ce napraviti barem 2000 komada i to za mesec dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.