Goli turisti krivi za zemljotres u Maleziji?

Zamenik glavnog ministra države Sabah u Maleziji kaže da je zemljotres koji je pogodio ovu zemlju posledica toga što su se "turisti sa Zapada goli slikali u blizini vrha planine Kinabalu", koju lokalno pleme Kadazan Dusun smatra svetim.
Zamenik glavnog ministra države Sabah u Maleziji kaže da je zemljotres koji je pogodio ovu zemlju posledica toga što su se "turisti sa Zapada goli slikali u blizini vrha planine Kinabalu", koju lokalno pleme Kadazan Dusun smatra svetim.

Tan Sri Jozef Pairin Kitingan izjavio je da je tragedija "potvrda" toga da je desetoro turista iz Evrope razljutilo duhove. On zahteva da protiv njih bude podignuta optužnica. "Bilo da ljudi veruju u to ili ne, to je ono u šta mi Sabasi verujemo. Zemljotres je samo potvrda naše vere", rekao je on. "To je sveta planina i ne treba se olako odnositi prema njoj".

Prošlog meseca grupa od deset turista, među kojima su bila dva Kanađanina, dva Holanđanina i nemački državljani, odvojila se od vodiča blizu vrha planine i naga slikala. Alip Sampil, upravnik Sabah parkova, kaže da je lokalno stanovništvo bilo besno zbog njihovog postupka. "Odavno nas nije pogodio zemljotres. Ovo je više od slučajnosti. Mislim da su duhovi duboko uvređeni njihovim postupkom", rekao je jedan od lokalnih stanovnika, koji je želeo da ostane anoniman.

  • Georg

    06.06.2015 16:35
    To je isto kada urinej kaže da su za poplave krivi gejevi!!!
  • 06.06.2015 16:26
    Nije prijatno da ti dodju stanci I slikaju se nagi gde god hoce.Neka to rade u svojoj zemlji,ako je tamo dozvoljeno.A to sa verom...treba I to postovati,gde god da se ide,zasto vredjati ljude! A, verovanje u nesto...nekima je ispravno,nekima nije.Ko u sta veruje,nek veruje,ne menjati nikoga,ne zelim ni mene neko da menja.
  • xx

    06.06.2015 15:22
    I feminizirani dizelasi imaju isti trip!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.