Kontroverze o ukazivanju Bogorodice ponovo u Međugorju

Vatikanska Kongregacija za učenje o veri sumnja da se u Međugorju ukazala Bogorodica, objavio je "Jutarnji list".
Vatikanska Kongregacija za učenje o veri sumnja da se u Međugorju ukazala Bogorodica, objavio je "Jutarnji list".

"Međugorje neće biti priznato za svetilište, već verovatno kao mesto molitve", piše list, pozivajući se na reči kardinala Gerharda Ludviga Milera, koji je na čelu Kongregacije.

List navodi da je Kongregacija zabranila svedocima da ubuduće iznose u javnost sadržaj navodnih Gospinih poruka. "Niti se međugorskim svedocima ukazuje Gospa, niti katolički vernici smeju učestvovati u ekstazama takozvanih svedoka pa ni razgovarati s njima", citirao je kardinala Milera savetnik za Odnose s javnošću kardinal Đanluka Barile na svom blogu "Dnevnik Vatikana".

"Jutarnji list" navodi da se stav i reči kardinala Milera kao i odluka njegove Kongregacije još drže u tajnosti, ali da je deo izveštaja procurio. Prema pisanju zagrebačkog dnevnika, u izveštaju piše da biskupi neće smeti da organizuju hodočašća u Međugorje, a vernici tamo više neće moći sami ići već isključivo u pratnji sveštenika. Izveštaj će biti objavljen kada papa Franja donese odluku, jer samo on ima vlast da odlučuje o tim pitanjima.

I papa je u dva navrata javno izrazio nevericu u "međugorski fenomen". Prvi put je rekao da Bogorodica nije šefica pošte pa da svakodnevno šalje poruke, a drugi put je ironično govorio o nekim svedocima preko kojih stižu Gospine poruke u unapred zakazan dan i čas.

Prvi put Gospa u Međugorju je navodno pre 34 godine videlo šestoro mladih. Od tada izaziva kontroverze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.