Muškarci sve više daju na luksuzna odela

Prodaja luksuzne odeće i modnih dodatka za muškarce u prošloj godini porasla je brže nego za žene i to drugu godinu zaredom, po stopama od 4,5 i 3,7 odsto, navodi se u istraživanju konsultantske kuće Evromonitor.
Prodaja luksuzne odeće i modnih dodatka za muškarce u prošloj godini porasla je brže nego za žene i to drugu godinu zaredom, po stopama od 4,5 i 3,7 odsto, navodi se u istraživanju konsultantske kuće Evromonitor.

Žene i dalje nešto više troše na odeću, parfeme, tašne, kozmetiku, ali proporcija ubrzano teži ravnoteži. U 2014. godini, prema podacima konsultantske kuće Ben, prodaja luksuzne odeće u svetu vredela je oko 26 milijardi evra za muškarce i oko 27 milijardi za žene.

Zbog toga velike modne marke otvaraju sve veći broj butika namenjenih muškoj klijenteli.

Posle Londona i Milana, i Pariz je tokom ove sedmice predstavio muške kolekcije za naredno leto, uz prisustvo kompanija poput Živanšija, Diora, Luj Vitona, Lanvena, Ermesa, koje će trajati sve do nedelje. Posle italijanske Prade, koja poseduje 34 butika u svetu specijalno namenjenih muškarcima, i Fendi, Guči, Živanši i Monkler otvorili su ovakve prodajne objekte u Parizu.

Iako nijedan od ovih brendova nije dao precizne podatke o učešću prihoda od prodaje muških kolekcija u ukupnim prihodima, većina ističe da je taj segment u snažnom rastu, bržem od prodaje artikala namenjenih damama.

Iz Ermesa naglašavaju da je njihova prodaja po rodnom principu skoro uravnotežena, zahvaljujući tome što prodaja muškoj klijanteli već desetak godina beleži dvocifreni rast.

I iz italijanske kuće Botega Veneta ističu da je u 2014. njihova prodaja muških kolekcija snažno porasla, što će uticati na strateške planove kompanije za budućnost.

Međutim, kada se izađe iz segmenta luksuzne robe, dolazi se do podatka da se još uvek dve trećine potrošnje odeće i obuće odnosi na žensku klijentelu, iako je prodaja ovih artikala za muškarce u prošloj godini porasla brže, i to drugu godinu zaredom, po stopama od 4,5 i 3,7 odsto, navodi se u istraživanju konsultantske kuće Evromonitor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.