Ruski poslanik traži zabranu koka-kole i pepsija

Ruski poslanik traži da se zabrane sokovi iz SAD i da to bude jedna od kontra-mera na uvedene sankcije Zapada.

Ruski poslanik traži da se zabrane sokovi iz SAD i da to bude jedna od kontra-mera na uvedene sankcije Zapada.

Šef Ruske partije penzionera poziva na bojkot koka-kole i pepsija, tvrdeći da su ti giganti glavni sponzori antiruskih političara. On tvrdi i da bi taj potez podstakao domaće proizvođače bezalkoholnih pića.

"Kao predlog kontra-sankcija Vlade, predlažemo ograničavanje uvoza proizvoda kompanija Koka Kola i Pepsiko, koji aktivno podržavaju sankcije protiv Ruske Federacije", napisao je Igor Zotov u pismu ruskom premijeru.

Zotov, koji je poslanik u ruskoj Dumi, istakao je da prema raspoloživim informacijama, ovi sokovi su "izuzetno štetni za ljudsko zdravlje" i da stoga njihov uvoz predstavlja samo štetu po zdravlje ruskog naroda. On je dodao bi bilo logično da svi proizvođači sokova koji prodaju svoje proizvode u Rusiji, koriste samo ruske sirovine sertifikovane od strane ruskih državnih organa, te da bi američki sokovi samo pod ovim uslovima eventualno mogli da ostanu na ruskom tržištu.

Ovaj poslednji njegov predlog prokomentarisao je direktor Saveza proizvođača bezalkoholnih pića, Dmitri Petrov, koji je rekao da sokovi koka-kola i pepsi u Rusiji i jesu od ruske vode i šećera, ali da je glavni sastojak koji je inače poslovna tajna, uvezen. Petrov dodaje i da bi ova zabrana dovela do manjka sokova u Rusiji, jer ova dva giganta drže oko 40 odsto proizvoda na tom tržištu. Drugi negativan efekat bio bi smanjenje poreskih prihoda i povećanje nezaposlenosti.

Ovo nije prvi put da su proizvođači stranih sokova meta ruskih političara. Prošlog avgusta, Komunistička partija zatražila je od vlade da uvede sankcije na duvan, alkohol i gazirana pića iz svih zemalja koje podržavaju sankcije protiv Rusije.

  • Неђо из Кистања

    30.06.2015 15:59
    Браво браћо православна!
    Ово би под хитно требала урадити и Србија, да нам се дјеца не трују више тим шећером. Боље да пијемо руски квас или сокове од цијеђеног, нашег генетски немодификованог воћа. Стоп западним капиталистичким отровима!

    П.С. - Да ли је из Америке осим добре музике икад ишта квалитетно дошло до нас?
  • 29.06.2015 02:38
    I kod nas ih treba zabraniti. Znam njih sto su od rahiticnosti oboleli zbog svakodnevne konzumacije koka kole. Same kosti pucaju. Da ne pricam da ih ima i sa cirozom jetre a alkohol ne piju.
  • Banacanin

    28.06.2015 17:31
    Nego sta!
    Sva gazirana pica izazivaju kancer, i nisu manje stetna od alkohola. Inace, cemerikance treba udarati iskljucivo po dzepu, oni ne znaju ni za jednu drugu vrednost sem novca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.