Komad Berlinskog zida sa Reganovim potpisom 10 puta skuplji od očekivanog

Aukcijska kuća "Kristi" je saopštila je da su Reganovi predmeti, za koje se nadmetalo više od 1.200 učesnika, dostigli cenu od 5,7 miliona dolara.

Komad Berlinskog zida, dužine 63 cm, prekriven grafitima, koji je potpisao Regan, prodat je za 277.500 dolara neimenovanom kupcu. Predviđena cena je bila 20.000 dolara.

Parče zida je dobilo na značaju zbog Reganovog govora u kojem je 1987. godine tadašnjem sovjetskom lideru Mihailu Gorbačovu rekao "Srušimo ovaj zid", prenosi Rojters.

Njegova supruga Nensi Regan preminula je u martu u 94. godini, 12 godina nakon smrti Ronalda Regana. Njihove lične predmete prodali su članovi porodice, a sredstva su namenjena Regan fondaciji i biblioteci u Kliforniji.

Reganove kaubojske čizme, poklon od filmskog glumca Reksa Alena, prodate su za 199.500 dolara, što je skoro deset puta više od očekivanih 20.000 dolara.

Najskuplje prodat predmet je prsten Nensi Regan, na kojem su safiri i rubini poređani po uzoru na pruge i zvezdice američke zastave. Prsten je napravila kuća "Bulgari", a prodat je za 319.500 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti