Sud: Klijent maloletne prostitutke mora da joj kupi knjige

Sud u Rimu odredio je neobičnu kaznu za klijenta maloletne prostitutke - dužan je da joj kupi 30 knjiga sa temom ženskog dostojanstva.

Na spisku literature koju ovaj 35-godišnji muškarac mora da kupi 15-ogodišnjoj prostituki nalaze se između ostalih "Dnevnik Ane Frank" i dela Virdžinije Vulf. Kada joj isporuči literaturu, čeka ga i dve godine zatvora.

Sudija Paola di Nikola odlučila se na ovu meru da bi pomogla devojčici da shvati "da je prava šteta koju je nanela sebi, šteta koju trpi njeno žensko dostojanstvo".

Proces je pokrenut 2013. godine nakon istrage u kojoj je razotkriven lanac prostitucije na periferiji Rima čiji su deo bile i dve devojčice od 14 i 15 godina. Devojčice su uvučene u svet prostitucije novcem koji su, kako tvrde italijanski mediji pozivajući se na istražitelje, koristile za kupovinu nove odeće i mobilnih telefona.

Vođa grupe osuđen je 2014. na devet godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.