Krišom poklanja pare

Stanovnici nemačkog grada Braunšvajga u Donjoj Saksoniji imaju svoju dobru vilu.

Stanovnici nemačkog grada Braunšvajga u Donjoj Saksoniji imaju svoju dobru vilu.

Nepoznati "dobrica" stanovnicima krišom ostavlja na hiljade evra i, kako je do sada utvrđeno, donirao je oko 200.000 evra. Interesantno je da donacije nikada ne prelaze 10.000 evra, što je neoporezivi maksimum u Nemačkoj.

Ovaj "dobri Samarićanin", kako su ga prozvali u Braunšvajgu, koverte s novcem ubacuje u poštankse sandučiće ili ih ugura pod ulazna vrata kuće.

Prema pisanju lokalnog lista, on novac daruje ljudima o čijim se nevoljama pisalo u medijima. To su uglavnom žrtve provala, nemoćni i siromašni, ali i ustanove kao što su narodne kuhinje, bolnice i lokalni muzej.

  • mrva

    03.03.2012 11:00
    e da meni neko ubaci u sanduce par somica, umesto nekog racuna recimo...
  • Soka

    03.03.2012 08:03
    anti-robin
    Zato mi imamo slatkog Koleta koji robovima objasnjava da im je i 100 evra previse.
  • Rebeka

    03.03.2012 04:36
    :)
    E bas mi je drago zbog njih :)
    Imaju svog Robin Huda :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.