Za dve godine memoari Del Boja

Britanski glumac Dejvid Džejson, koji se proslavio ulogom Del Boja u kultnoj humorističkoj seriji "Mućke", objaviće svoje memoare povom 50-godišnjice glumačke karijere.

Britanski glumac Dejvid Džejson, koji se proslavio ulogom Del Boja u kultnoj humorističkoj seriji "Mućke", objaviće svoje memoare povom 50-godišnjice glumačke karijere.

- Ova knjiga će biti prilika da podelim put koji sam prošao u životu i karijeri sa ljudima koji su me tako velikodušno podržavali - izjavio je 72-godišnji glumac čija će autobiografija biti objavljena 2014.

Rođen 1940. u Londonu kao Dejvid Vajt, Džejson je odrastao u skromnoj porodici - otac mu je bio čuvar na ribljoj pijaci, a majka čistačica. On sam je po struci bio električar.

Glumačku karijeru započeo je 1964. ulogom u TV sapunici. Potom je igrao u nekoliko humorističkih sitkoma, da bi 1981. dobio ulogu Dereka Trotera, Del Boja, u seriji "Mućke" s kojom će se proslaviti širom sveta. Ostaće upamćen i po ulozi inspektora Džeka Frosta u krimi seriji "Frostov pristup", kao i Larkina, oca mnogobrojne seoske porodice u seriji "Dražesni pupoljci majski".

Dobitnik je tri BAFTA priznanja za nemerljiv doprinos razvoju televizije i glumački talenat. Godine 1993, odlikovan je ordenom oficira Reda britanske imperije, a 2005, postaje vitez, tj. dodeljena mu je titula sera..

  • Aksimo

    04.10.2012 13:32
    Legenda
    Del Boy i Rodders, dva lika koja nas zasmejavaju (i raztuzuju ponekad) i dan danas. Ali mi u Srbiji, a i ljudi iz nizih klasa sirom sveta, i dalje idemo kroz zivot kao njih dvojica u seriji Mucke.
  • Bojan

    04.10.2012 09:02
    Čekanje
    Ovo treba čekati u redu a ne mobilne telefone.
  • Gillan

    04.10.2012 07:39
    Samo da se ne pretvori u Vucevica. Jedan Troter nam je bio dosta
    :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.