Bakica sprečila pljačku banke

Jedna 82-godišnja žena sprečila je u utorak oružanu pljačku banke u austrijskom mestu Sankz Egiden na istoku zemlje.

Jedna 82-godišnja žena sprečila je u utorak oružanu pljačku banke u austrijskom mestu Sankz Egiden na istoku zemlje.

Vremešna Herta Valeker je pljačkašu, koji je bio naoružan pištoljem i ručno izrađenom bombom, i pored toga što joj je pretio skinula masku sa glave i otela kesu sa novcem koji je uzeo, poručivši da je to vlasništvo banke. Pljačkaš, koji je kasnije identifikovan kao Gerhard P. (62), pobegao je nakon "napada" bakice, ali je ubrzo uhapšen.

"Možda gledam previše policijskih serija na televiziji", rekla je Valeker austrijskim medijima. Ona je kazala da su pored nje u banci bili tri muškarca, koji nisu mrdnuli prstom za vreme pljačke.

"Ja sam iz porodice sa 16-ro dece. Mrzim nepravdu", poručila je Valeker. "Dobijam 800 evra mesečno, a za taj novac sam morala da radim čitav život. Krađa me čini besnom", poručila je bakica.

Međutim, kada se vratila kući, bakicu su kritikovali unuci. "Jesi li poludela. On je mogao da te ubije", rekao je jedan od njih.

Starica je u banku došla da bi uplatila novac za svoje pogrebno osiguranje. "Želim sama da platim za svoju sahranu", rekla je 82-godišnja žena.

Pljačkaš je poznat policiji i do sada je osuđivan čak 24 puta. Kako je kasnije ustanovljeno, pištolj koji je koristio bio je na gas, a navodna bomba samo lažna naprava.

  • VV

    17.10.2012 13:24
    Superbaka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.