Poštar delio paketiće traktorom siromašnoj deci po planinskim selima

Poštar Filip Filipović iz Kuršumlijske banje, četiri dana je traktorom, po najudaljenijim planinskim selima, kao Božić Bata, delio poklone, za koje je sam prikupio novac.

Poštar Filip Filipović iz Kuršumlijske banje, četiri dana je traktorom, po najudaljenijim planinskim selima, kao Božić Bata, delio poklone, za koje je sam prikupio novac.

Filipović je letos počeo da štedi novac za poklone, a u toj zamisli su mu pomogli porodica, prijatelji i humani ljudi. Prikupio je oko 300.000 dinara, od kojih je za više od 20 dece kupio poklone za Božić.

Filipović je obišao i podelio vredne Božićne poklone najmlađima, u dvadesetak sela u okolini banje. Trebalo mu je četiri dana da podeli poklone po domaćinstvima koja su veoma udaljena od grada, a do pojedinih nema ni puta.

Filipović je traktorom, od kuće do kuće delio poklone. Pojedinoj deci su to bili i jedini pokloni. Prvo je posetio petočlanu porodicu Mladenović u planinskom selu Dabinovac, na oko 25 kilometra od Kuršumlije, gde živi troje male dece.

Filip kaže da je njegov cilj da pomaže deci koja žive u seoskim sredinama, a njegova najveća nagrada je, kako kaže, dečija radost i osmeh. "Obavljajući posao poštara, upoznao sam sve ljude i video kako oni teško žive, naročito deca. Želja mi je bila da ih obradujem za Božić, da im vratim osmeh. Njima treba mnogo toga da bi bili srećniji i da bi živeli kao ostala deca. U ovim pograničnim krajevima, uslovi za život su veoma loši, pogotovo za decu, kojih je sve manje", rekao je Filipović.

Filip Flipović, poštar iz Kuršumlijske banje, danas je završio obilazak svih porodica u planinskim selima oko te banje. Doneo je čestitku od te dece. Kaže, to mu je najdraži poklon jer je dečijom rukom, na papiru, raznim bojama ispisana. Poštar Filip ranije je organizovao niz humanitarnih akcija za stanovništvo tog područja, a naročito za decu.

  • Slavko

    08.01.2013 17:59
    izuzetno
    Bravo Filipe,ta deca to neće nikada zaboraviti...gde nestadoše svi Filipi u ovoj Srbiji.
  • Tea

    08.01.2013 14:16
    Tako plemeniti mogu biti pravi obicni ljudi,a oni koji imaji mnoooogo vise ni ne pomisljaju na siromasnu decu.Svaka cast Filipovicu.
  • bilja

    08.01.2013 14:05
    bravoo, bas super vest e da je vise ovakvih ljudi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.